Echocardiografist i.o en Kinderechocardiografist i.o.

Medisch & klinisch

Je functie

Ben jij momenteel echocardiografist en wil jij je specialiseren in kinderechografie? Of heb jij een zorg gerelateerde hbo-opleiding gevolgd en wil jij graag echocardiografist worden? Het Willem-Alexander Kinderziekenhuis zoekt momenteel een echografist die zich wil specialiseren in kinderechografie én zoekt kandidaten die het vak van echocardiografist willen leren. Grijp jij deze kans?

In het kort

• Je krijgt de mogelijkheid om de opleiding tot echocardiografist en/of tot kinderechocardiografist on the job te volgen
• Je hebt een hbo-opleiding in de zorg afgerond en bent geïnteresseerd in (kinder)echocardiografie
• Je werkt met patiënten tussen de 0 en 18 jaar oud
• Deze patiënten hebben verschillende en uiteenlopende ziektebeelden

Wat ga je doen?

Een echo van het hart van een kind of adolescent maken kan best uitdagend zijn. Want je kunt je vast wel voorstellen dat het voor kinderen spannend kan zijn om een echo van het hart te laten maken. En niet alleen voor hen. Ook voor de ouders is dat aangrijpend. Het maken van een kinderhartecho gaat dan ook verder dan alleen een echo technisch goed krijgen. Onze patiënten zijn kinderen tussen 0 en 18 jaar met verschillende ziektebeelden van een specifieke (aangeboren) afwijking tot een screening van een hartprobleem. Aan jou de taak om te ontdekken wat er precies aan de hand is. Er zijn maar een paar plaatsen in Nederland waar dat kan; één daarvan is bij ons in het LUMC. Je hebt hier de beschikking over state of the art apparatuur en we zorgen dat je voldoende tijd hebt om je te ontwikkelen binnen dit fascinerende specialisme van de echocardiografie. Als kinderechocardiografist werk je zowel op de polikliniek als in de kliniek. Het komt bijvoorbeeld voor dat je een echo op de Kinder-IC of Neonatologie moet maken omdat een kind te ziek is om naar de polikliniek te komen.

Wat vragen wij?

Voor de opleiding tot echocardiografist kom je in aanmerking als je de opleiding tot hartfunctielaborant hebt afgerond, een diploma Medische beeldvormende en Radiotherapeutische Technieken (MBRT) of een andere zorg gerelateerde hbo-opleiding hebt, bijvoorbeeld hbo-v. Het is dan wel noodzakelijk dat je eerst de eenjarige post-hbo-opleiding Echocardiografie volgt. Heb jij de opleiding tot echocardiografie al afgerond? Dan kom jij direct in aanmerking voor de specialisatieopleiding tot kinderechocardiografist. Als (kinder)echocardiografist is het belangrijk dat je kunt multitasken en tegelijk geconcentreerd kunt werken; bijvoorbeeld wanneer je een echo moet maken, maar je patiënt wil niet stil liggen. Aan jou de taak ervoor te zorgen dat je dan in ieder geval die beelden krijgt die absoluut noodzakelijk zijn. Je bent inventief en kan keuzes maken. Bovendien is het belangrijk dat je oog voor details hebt en als je het niet vertrouwt de juiste hulp inschakelt. Je vindt het leuk om te puzzelen en snel verbanden te leggen om zo te ontdekken wat er aan de hand kan zijn. En natuurlijk is het cruciaal dat je gemotiveerd bent om je te specialiseren in de verschillende hartafwijkingen bij kinderen. Dat betekent dat je naast je dagelijkse werk ervoor zorgt dat je alle ontwikkelingen binnen je vakgebied bijhoudt.

Meer informatie

Opleiding tot echocardiografist
De opleiding tot echocardiografist doe je, naast de eenjarige post-hbo-opleiding, ‘on the job’. Je werkt, zeker in het begin, onder supervisie en hebt de mogelijkheid om continue te overleggen en je vragen te stellen. Hoe meer ervaring je hebt, hoe zelfstandiger je kunt werken. Maar altijd met een ervaren team van kinderechocardiografisten en kindercardiologen om je heen. Je krijgt in eerste instantie een aanstelling voor de duur van de opleiding. Tijdens je opleiding werk je in een dienstverband van 32 uur per week. Na deze periode wordt de optie tot verlenging bekeken. Je salaris is afhankelijk van je opleiding en ervaring en bedraagt maximaal € 3.099,-- bruto per maand (schaal 7, CAO UMC). Nadat je de opleiding tot echocardiografist afgerond hebt, krijg je de mogelijkheid om je te specialiseren in kinderechocardiografie. Na afronding van deze specialisatieopleiding, kun je doorgroeien naar schaal 8, CAO UMC waarbij je salaris maximaal €3.508,- bruto per maand bedraagt. Je kunt ervan uitgaan dat je na totaal twee tot drie jaar klaar zelfstandig als kinderechocardiografist werkt.

Opleiding tot kinderechocardiografist
Ben je momenteel al echocardiogafist en ga jij de opleiding tot kinderechocardiografist volgen? Onderwijs volg je met de andere kinderechografistenen na de eenjarige hbo-opleiding specialiseer je je in de praktijk ‘on the job’ verder tot kinderechocardiografist.  Je ontvangt in eerste instantie een aanstelling voor de duur van één jaar, met uitzicht op vast dienstverband. Je werkt in een dienstverband van 24 uur per week. Je salaris is afhankelijk van je opleiding en ervaring en bedraag maximaal €3.508,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband (schaal 8, CAO UMC). 


Wij bieden de mogelijkheid om ter oriëntatie een dagdeel mee te lopen.

Veronique van Noort

‘Ik vind het mooi te ontdekken hoe ik het kind het beste kan begeleiden’

Je werkplek

Het Willem-Alexander Kinderziekenhuis (WAKZ) is een modern en kindvriendelijk centrum met verschillende verpleegafdelingen en een polikliniek voor kinderen van 0 tot 18 jaar. Kindercardiologie is één van de speerpunten, waarbij we nauw samenwerken met het AMC en VU-medisch centrum binnen het Centrum voor Aangeboren Hartafwijkingen Amsterdam Leiden (CAHAL). Je werkt in een hecht team van vijf  kinderechocardiografisten en hebt korte lijnen met de kindercardiologen. In 2020 verhuist de polikliniek naar een nieuw verbouwde afdeling op de zesde etage. Daar krijgen we de beschikking over nieuwe echokamers en werkplekken dicht bij elkaar. Zo kunnen we dan nog beter samenwerken en overleggen

Carrière in het LUMC

Of je nu een starter of een ervaren medewerker bent, het LUMC faciliteert jou bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

Contact: Marga van Ham, teamleider polikliniek kindergeneeskunde WAKZ
071-529 9579

Solliciteren