Doktersassistent Radiologie

Verpleegkundig & assisterend

Je functie

Ben je op zoek naar een uitdagende werkomgeving? Ben jij patiëntgericht en werk je zorgvuldig? En houd jij het overzicht op hectische momenten? Dan ben jij wellicht de doktersassistent naar wie wij op zoek zijn!

In het kort

• We zijn op zoek naar meerdere doktersassistenten op de afdeling Radiologie
• Je gaat aan de slag binnen het echocentrum, de CT-scan en/of de mammografie
• Je bent als doktersassistent het aanspreekpunt voor onze patiënten en overige relaties
• Je biedt ondersteuning tijdens verschillende radiologische spreekuren en verrichtingen
• Ook administratieve werkzaamheden behoren tot deze functie

Wat ga je doen?

Op de afdeling Radiologie zijn wij bezig met een groot innovatieproject van zorgverlening: ‘Value Based Radiology’. We zoeken doktersassistenten die rouleren over drie onderdelen: het echocentrum, de CT-scan en de mammografie. Als doktersassistent op het echocentrum werken doktersassistenten, echolaboranten en radiologen (in opleiding). Als doktersassistent ben jij het eerste aanspreekpunt voor de patiënt, je verwelkomt hen en zorgt ervoor dat zij zich op hun gemak voelen. Je bent medeverantwoordelijk voor de voortgang van het spreekuur, tevens ondersteun je de artsen en/of echolaboranten op de onderzoekskamers bij radiologische verrichtingen en je bent verantwoordelijk voor enkele administratieve werkzaamheden, waaronder het maken van afspraken op korte termijn. Als doktersassistent bij de CT-scans bied je ondersteuning en assistentie bij alle voorkomende werkzaamheden in de CT-scankamers, met uitzondering van het bedienen van de scanner en de toediening van intraveneus contrast. Je werkt zelfstandig binnen een opdracht waarbij na eigen afweging keuze voor een te volgen protocol wordt genomen. Je plant en organiseert de dagprogramma’s (spoed- en kliniekpatiënten) op de CT-scanners en ondersteunt en helpt in de wachtkamer. Als doktersassistent op de mammografiesectie assisteer je bij het vervaardigen van echografieën en puncties in de echokamer bij de mammografiesectie. Een belangrijk aspect hierin is de ondersteuning van de patiënt. Verder bestaat de mogelijkheid om zelfstandig 3D-echografieën te maken. Je werkt samen met radiologen (in opleiding), de administratie en laboranten. Je plant spoedonderzoeken en organiseert het dagprogramma en daarbij onderhoud je het contact met de mammapolikliniek.

Wat vragen wij?

Voor onze afdeling zijn wij op zoek naar een collega met een afgeronde mbo-opleiding tot doktersassistent. Je hebt ervaring in medisch assisterend werk en ondersteuning. Als doktersassistent is het van belang dat je stressbestendig, emotioneel stabiel bent, inzicht hebt in en overzicht houdt over logistieke processen. Verder is het belangrijk dat je over goede contactuele eigenschappen en sociale vaardigheden beschikt, zodat je makkelijk contact legt met onze patiënten, je collega’s en overige relaties.

Meer informatie

Voor deze vacature kunnen we referenties opvragen. 

Een dag(deel) meelopen is onderdeel van de procedure.

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan de verhalen van onze LUMC-collega's.

Je werkplek

In het Leids Universitair Medisch Centrum, de meest aantrekkelijke werkgever (non-profit) van Nederland, werken we continu aan de verbetering van de gezondheidszorg. Op de afdeling Radiologie werken we met alle moderne radiologische technieken, zoals echografie, mammografie, angiografie en interventie radiologie, CT-scan, MRI en nucleaire geneeskunde. De afdeling beschikt over 34 onderzoekkamers verdeeld over meerdere vloeren. Naast de klinische taken voeren we ook wetenschappelijke projecten uit en geven we onderwijs. Op de afdeling werken ongeveer 300 medewerkers, waaronder 55 radiologen (in opleiding), ongeveer 85 MBB’ers inclusief leerlingen en 11 doktersassistenten. In het kader van functiedifferentiatie zijn er op de afdeling onder andere echolaboranten en Physician Assistants, maar worden ook doktersassistenten ingezet op de CT-scan en op 3D-mammografie.

Carrière in het LUMC

Of je nu een starter of een ervaren medewerker bent, het LUMC faciliteert jou bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

Contact: Frank Maagdenberg, coördinerend hoofdlaborant, afdeling Radiologie
071 529 93 81

Solliciteren