Docent / Opleidingscoördinator Beroepsvoorbereidende Periode

Onderzoek & onderwijs

Je functie

Wil jij een belangrijke rol spelen bij het opleiden van en lesgeven aan operatieassistenten en anesthesiemedewerkers? Dan is de functie van opleidingscoördinator Beroepsvoorbereidende Periode (BVP) iets voor jou.

In het kort

Samenvatting
• Je bent verpleegkundige, operatieassistent of anesthesiemedewerker
• Je hebt een docentopleiding afgerond of bent bereid een opleiding te volgen.
• Je draagt zorg voor de ontwikkeling van de BVP en de studenten
• Jouw missie? Het maximale uit jezelf, de BVP en de studenten halen
• Je kunt goed netwerken en bent sociaal en communicatief vaardig  

Wat ga je doen?

Als opleidingscoördinator BVP maak je deel uit van een team van opleidingscoördinatoren van de afdeling Educatie Zorgsector (EZ) en heb je een uitdagend en veelzijdig takenpakket. Zo ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen, plannen, coördineren en uitvoeren van het onderwijs in de BVP aan operatieassistenten en anesthesiemedewerkers. De BVP is een periode van zestien aaneengesloten weken waarin de studenten theorielessen krijgen en een praktijkstage lopen. Jij bereidt de studenten voor op de beroepsbegeleidende periode van 32 maanden waarbij zij het vak in de praktijk verder leren.

Wat vragen wij?

De opleidingscoördinator/docent BVP die wij zoeken kan zowel een verpleegkundige als een operatieassistent of anesthesiemedewerker zijn met recente werkervaring. Daarnaast heb je een docentenopleiding afgerond, of ben je bereid deze te volgen. Je draagt onder andere bij aan het ontwikkelen en het verbeteren van het onderwijs. Daarnaast coach je de beginnende studenten en vervul je docenttaken. Ook neem je deel aan (netwerk)bijeenkomsten, bijvoorbeeld met leidinggevenden uit zorginstellingen en binnen het directoraat Onderwijs en Opleidingen. Je onderhoudt goede contacten met het werkveld en blijft op de hoogte van ontwikkelingen in het werkveld, zodat je deze kunt vertalen naar onderwijsactiviteiten. Jouw missie is om op inspirerende, stimulerende, motiverende en coachende wijze studenten naar een hoger niveau te tillen. Dit betekent dat je ook constant op jezelf reflecteert en jezelf blijft ontwikkelen om studenten constant te stimuleren het maximale uit zichzelf te halen. Tot slot kun je zelfstandig maar ook goed in teamverband werken.

Meer informatie

Voor deze vacature kunnen referenties worden opgevraagd. 

collega's OK

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan de verhalen van onze LUMC-collega's.

Je werkplek

De afdeling EZ is een van de afdelingen van het directoraat Onderwijs en Opleidingen. Afdeling Educatie Zorgsector verzorgt basis-, en gespecialiseerde opleidingen voor verpleegkundigen, opleidingen voor medisch ondersteunende beroepen, zoals klinisch perfusionist, operatieassistent en anesthesiemedewerker, en tal van (na)scholingen voor diverse beroepsgroepen.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

Contact: Brigit Zwartendijk, hoofd afdeling EZ
071 526 85 35

Solliciteren