Docent Communication in Science

Onderzoek & onderwijs

Je functie

Wij zoeken een docent wetenschappelijke communicatieve vaardigheden binnen het team van Communication in Science (CIS) in het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC). Lees snel verder!

In het kort

• Je hebt ervaring in het onderwijzen van academische communicatieve vaardigheden in het Engels
• Je bent in staat om studenten te motiveren
• Je beheerst het Engels uitstekend
• Je hebt affiniteit met wetenschappelijk schrijven
• Je hebt een achtergrond in academische communicatieve vaardigheden
• Je functioneert goed in een team en in een dynamische, complexe werkomgeving

Wat ga je doen?

Wetenschappelijke communicatie is een belangrijk en gewaardeerd onderdeel van het onderwijs in het LUMC en van studenten wordt verwacht dat zij afstuderen met excellente wetenschappelijke communicatieve vaardigheden. Als onze nieuwe collega houd je je voornamelijk bezig met het geven van individuele begeleiding en digitale instructie. CIS-docenten werken met studenten van alle niveaus, dragen bij aan de ontwikkeling van nieuw onderwijsmateriaal en aan de organisatie van het curriculum. Onderwijsvormen bestaan uit hoorcolleges, werkgroepen, individuele begeleiding en digitale instructie.

Wat vragen wij?

Je hebt (bij voorkeur) ervaring in het geven van onderwijs aan studenten op universitair niveau. Je hebt affiniteit met wetenschappelijk onderzoek en ervaring met wetenschappelijke onderzoeksverslagen. Je bent in staat studenten te motiveren en je beheerst de Engelse taal uitstekend. Bij voorkeur heb je affiniteit met wetenschappelijk schrijven. Je hebt een achtergrond in English for Academic Purposes, taalkunde of retorica/argumentatie. Je functioneert goed in een team en in een dynamische, complexe werkomgeving. Ook ben je communicatief sterk, kun je goed organiseren en heb je gevoel voor humor.

Meer informatie

Je wordt aangesteld op basis van een 28-urige werkweek voor de periode van 1 maart tot en met 31 augustus 2019. Het salaris wordt bepaald op basis van je opleiding en ervaring en bedraagt maximaal € 4.321 bruto per maand op fulltime basis (schaal 10, CAO UMC).  

Frans en Marjolijn 

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan de verhalen van onze LUMC-collega's.

Je werkplek

De sectie Communication in Science (CIS) is onderdeel van het Onderwijs Expertise Centrum (OEC), een afdeling binnen het directoraat Onderwijs en Opleidingen van het LUMC. De afdeling bestaat uit een groep specialisten in wetenschappelijke communicatie (Communication in Science), e-learning, docentprofessionalisering en onderwijskundig advies. CIS ontwikkelt en verzorgt onderwijs in wetenschappelijk schrijven en presenteren aan studenten Geneeskunde en Biomedische Wetenschappen op bachelor-,  master- en PhD-niveau in het Nederlands en in het Engels.  

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert je bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken. Jouw ontwikkeling is belangrijk voor ons.

Contact: John O’Sullivan, coördinator Communication in Science, Onderwijs Expertise Centrum
071 526 83 14
j.f.osullivan@lumc.nl

Solliciteren