Dierverzorger/biotechnicus (knaag)dieren

Facilitair & ondersteunend

Je functie

Ben jij een dierverzorger/biotechnicus en bekommer je je graag om de gezondheid en het welzijn van (proef)dieren, voornamelijk muizen en ratten? Dan is dit wellicht de rol voor jou.

In het kort

• Je bent dierverzorger/biotechnicus met affiniteit voor de verzorging van met name ratten en muizen
• Je werkt volgens strikte protocollen en richtlijnen en administreert je werk goed
• Alle aspecten van dierverzorging bekommer jij je om
• Je draait soms weekenddiensten en bent dus flexibel

Wat ga je doen?

In deze functie ben je verantwoordelijk voor de dagelijkse verzorging en fok van de bij het onderzoek gebruikte dieren (voornamelijk muizen en ratten). Je werkt grotendeels zelfstandig, maar wel in afstemming met de betrokken onderzoekers. De verzorging vindt plaats op basis van duidelijke richtlijnen en wettelijke voorschriften en daarbij heb je oog voor het welzijn en de gezondheid van de dieren. De bijbehorende administratie en registratie zijn onderdeel van je taken. Verder ben je verantwoordelijk voor het schoonmaken en in goede staat houden van dierverblijven, en voor het bijhouden van voorraden.

Wat vragen wij?

Je hebt een afgeronde vooropleiding als dierverzorger/biotechnicus. Ook ben je in het bezit van een artikel 13f aantekening (vh. Art 12) om met proefdieren te werken of heb je de bereidheid om deze op korte termijn te behalen (het PDC zal je hierbij helpen). Je hebt ervaring of affiniteit met het verzorgen van muizen en ratten. Daarnaast kun je goed samenwerken, ben je flexibel en zelfstandig. Je hebt een basisbeheersing van de Engelse taal en enige computervaardigheden zijn handig voor je administratieve taken. Bij voorkeur ben je vanaf begin juli inzetbaar. Je vindt het geen probleem om zorgvuldig te werken volgens strikte richtlijnen en instructies. Verder voel je je thuis in een dynamische omgeving en beschik je over een collegiale instelling.

Meer informatie

Je bent bereid om weekenddiensten te draaien.

Voor deze vacature kunnen referenties worden opgevraagd.

Inge Briaire

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan de verhalen van onze LUMC-collega's.

Je werkplek

Het Proefdiercentrum (PDC) is aangewezen als de enige plaats binnen het LUMC waar onderzoek met proefdieren mag plaatsvinden. Binnen deze proefdierfaciliteit zijn gediplomeerde dierverzorgers, biotechnici en dierenartsen alle dagen van het jaar verantwoordelijk voor de dagelijkse verzorging van de dieren. Het PDC is een moderne faciliteit die voldoet aan de Europese en Nederlandse wettelijke eisen voor de huisvesting van (knaag)dieren voor wetenschappelijk onderzoek en onderwijs. Het is een centrum van expertise voor de huisvesting en zorg voor proefdieren, voor het geven van richting aan de uitvoering van dierexperimenten, en voor educatie en training in het vakgebied.

Carrière in het LUMC

Of je nu een starter of een ervaren medewerker bent, het LUMC faciliteert jou bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

Jos van der Kaa, operationeel manager PDC
071 526 96 84

Solliciteren