Deskundige Infectiepreventie in opleiding

Management & bedrijfsvoering

Je functie

Beschik jij over goede adviesvaardigheden en overtuigingskracht? Kun je goed schakelen met collega’s van verschillende niveaus? Dan kunnen we jouw eigenschappen goed gebruiken en maken we graag kennis met je!

In het kort

• Je hebt hbo-V of HLO, medisch analist richting medische microbiologie, afgerond
• Je beschikt over uitstekende communicatieve en sociale vaardigheden;
• Je hebt interesse in het verbeteren van werkprocessen, bent flexibel en kan goed prioriteren
• Je bent analytisch en hebt affiniteit voor onderzoek;
• Je bent besluitvaardig en kunt zowel zelfstandig als goed in teamverband werken.

Wat ga je doen?

Je adviseert en geeft scholing aan alle medewerkers van het LUMC over infectiepreventie. Het gaat daarbij om preventiemaatregelen en het opsporen, registeren en analyseren van ziekenhuisinfecties en infectierisico’s. Je ontwikkelt en introduceert procedures en protocollen en zorgt ervoor dat deze worden nageleefd. Ook neem je deel aan interne en externe besprekingen en volg je de ontwikkelingen binnen je vakgebied op de voet.

Wat vragen wij?

Je hebt een hbo-V opleiding met BIG-registratie of een afgeronde HLO-opleiding tot medisch analist, richting medische microbiologie. Je beschikt over adequate en effectieve mondelinge en schriftelijke communicatievaardigheden. Je bent gewend om hoogopgeleide medische professionals aan te spreken en te overtuigen. Problemen los je praktisch binnen de geldende normen op. Je kunt goed met Office computerprogramma’s werken en je hebt daar ervaring in. Je hebt interesse in onderzoek en het verbeteren van werkprocessen en gaat daarbij doortastend te werk. Tot slot zoeken wij iemand die prioriteiten kan stellen en zowel zelfstandig als in teamverband kan werken. Herken jij jezelf in dit profiel? Solliciteer dan snel!

Meer informatie

Je start per september 2019 met de opleiding Deskundige Infectiepreventie in UMC Utrecht, maar al voor de opleiding aanvangt in september kun je hier beginnen op de afdeling om te wennen aan de werkzaamheden en de afdeling. De opleidingsduur is achttien maanden. Er zijn 38 lesdagen in Utrecht die als werktijd worden aangemerkt. De studiebelasting in eigen tijd bedraagt circa zes uur per week (stages, opdrachten en voorbereiding). De praktijkuren bedragen minstens 1180 uren en deze vinden grotendeels in het LUMC plaats. Het LUMC betaalt de kosten voor de opleiding mits deze binnen de gestelde tijd succesvol wordt afgerond, anders geldt een terugbetalingsregeling.

Het geven van een presentatie kan tot de selectieprocedure behoren.

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan de verhalen van onze LUMC-collega's.

Je werkplek

De eenheid Infectiepreventie valt onder de klinische sectie van de afdeling Medische Microbiologie en wordt aangestuurd door een arts-microbioloog. De eenheid Infectiepreventie houdt zich bezig met het voorkomen en bestrijden van ziekenhuisinfecties bij zowel patiënten als personeel.

Carrière in het LUMC

Of je nu een starter of een ervaren medewerker bent, het LUMC faciliteert jou bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden.

Karin Ellen Veldkamp, arts-microbioloog, eenheid Infectiepreventie, afdeling Medische Microbiologie
071 526 48 47

Solliciteren