Deskundige Medische Technologie

Facilitair & ondersteunend

Je functie

Weet jij precies wat er nodig is bij het ontwerp en de aanschaf van nieuwe medische apparatuur? En wil jij aan de slag in een unieke, academische omgeving? Dat kan! Wij zoeken in het LUMC een deskundige medische technologie.

In het kort

• De ontwikkeling en aanschaf van onze medische technologie start bij jou
• Je bent op dit gebied op de hoogte van de wet- en regelgeving
• Je zit vol met ideeën en weet deze op verschillende niveaus te communiceren
• En je borgt het veiligheidsbeleid en de continuïteit

Wat ga je doen?

Als deskundige medische technologie werk je samen met artsen en verpleegkundigen aan veilig gebruik van medische technologie en aan de ontwikkeling daarvan. Je adviseert bij de aanschaf, de introductie en het gebruik van (nog te ontwikkelen) medische technologie. Je bent op de hoogte  van de mogelijkheden, de toekomstige ontwikkelingen, de wetgeving en de risico’s van medische technologie, ook in klinische studies. Je hebt een duidelijke visie op (de ontwikkeling van) het vakgebied medische technologie. Je weet deze visie te vertalen naar de organisatie en je bent in staat om je ideeën te communiceren op verschillende niveaus. Je neemt deel aan projectteams die zijn gericht op de aanschaf van (nieuwe) medische technologie, waarbij jouw aandacht uitgaat naar de veiligheidsaspecten en de toepasbaarheid binnen bestaande infrastructuur. Daarnaast ben je in staat de vraag naar nog te ontwikkelen medische hulpmiddelen te vertalen naar een klinisch testbaar product. Dit doe je conform de nieuwste regelgeving in samenwerking met het team Ontwikkeling. Verder houd je je bezig met het ontwikkelen en borgen van het veiligheidsbeleid en de continuïteit, het analyseren van incidenten waarbij medische technologie betrokken is en geef je (mede) vorm en inhoud aan de standaardisatie van medische technologie.

Wat vragen wij?

Om in aanmerking te komen voor deze functie beschik je over een academisch werk- en denkniveau. Je hebt bij voorkeur een opleiding afgerond op het raakvlak van techniek en geneeskunde: Klinische Fysica, Technische Geneeskunde, Biomedische Technologie, Qualified Medical Engineer of Industrieel Ontwerpen met als specialisatie medische technologie. Ook net afgestudeerde kandidaten zijn van harte welkom om te solliciteren. Wel is het belangrijk dat je beschikt over diepgaande kennis op minimaal één specifiek deelgebied binnen de medische technologie. Verder heb je kennis en ervaring op het gebied van  risico- en kwaliteitsmanagement en de hieraan gerelateerde wet- en regelgeving. Tot slot ben je communicatief vaardig en ondernemend en kun je goed samenwerken met collega’s van diverse niveaus binnen het ziekenhuis.

Meer informatie

Voor deze vacature kunnen we referenties opvragen.

Frans en Marjolijn 

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan de verhalen van onze LUMC-collega's.

Je werkplek

Instrumentele Zaken (IZ) telt ongeveer veertig medewerkers en bestaat uit de groepen Klinische Technologie, Laboratorium Technologie, Ontwikkeling, Front & Back Office en Beleid & Projecten. De afdeling is verantwoordelijk voor de veiligheid en continuïteit van medische apparatuur, laboratorium apparatuur en facilitaire apparatuur in het LUMC. Je maakt deel uit van de groep Beleid & Projecten en rapporteert aan de manager IZ. Je onderhoudt nauwe contacten met collega's binnen en buiten het LUMC: technici, klinisch fysici, inkopers, medisch specialisten en verpleegkundigen.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert jou bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

Contact: Astrid Westerman, manager Instrumentele Zaken
071 5262792

Solliciteren