Deskundige Infectiepreventie

Management & bedrijfsvoering

Je functie

Beschik jij over goede adviesvaardigheden en overtuigingskracht? Weet je als deskundige infectiepreventie hoe je protocollen ontwikkelt en ook zorg je dat deze worden nageleefd? Dan kunnen we jouw expertise goed gebruiken en maken graag kennis!

In het kort

• Je hebt een afgeronde opleiding tot deskundige infectiepreventie / ziekenhuishygiënist met een CZO-erkend diploma en je bent bij de VHIG geregistreerd.
• Je beschikt over uitstekende communicatieve en sociale vaardigheden
• Je bent flexibel en kunt makkelijk schakelen en prioriteiten stellen
• Je bent analytisch en geïnteresseerd in onderzoek en verbeterprocessen
• Je kunt zowel zelfstandig als in een team werken 

Wat ga je doen?

Je adviseert alle medewerkers van het LUMC over infectiepreventie. Het gaat daarbij om preventiemaatregelen en het opsporen, registeren en analyseren van ziekenhuisinfecties en infectierisico’s. Je ontwikkelt en introduceert procedures en protocollen en zorgt ervoor dat deze worden nageleefd. Ook neem je deel aan interne en externe besprekingen en volg je de ontwikkelingen binnen je vakgebied op de voet.

Wat vragen wij?

Je hebt een afgeronde opleiding tot deskundige infectiepreventie / ziekenhuishygiënist met een CZO-erkend diploma en je bent bij de VHIG geregistreerd. Daarnaast beschik je over adequate en effectieve mondelinge en schriftelijke communicatievaardigheden. Je bent gewend om hoogopgeleide medische professionals aan te spreken en te overtuigen. Problemen los je praktisch binnen de geldende normen op. Je kunt goed met Word, Excel en PowerPoint werken en je hebt daar aantoonbaar ervaring in. Ook heb je interesse in onderzoek en het verbeteren van werkprocessen en je gaat daarbij doortastend te werk. Tot slot zoeken wij iemand die prioriteiten kan stellen en zowel zelfstandig als in teamverband prima functioneert.

Meer informatie

In deze functie draai je bereikbaarheidsdiensten in het weekend.
Voor deze vacature worden referenties opgevraagd. Het geven van een presentatie kan tot de sollicitatieprocedure behoren.

Voor meer informatie kun je terecht op de website: medische microbiologie

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan de verhalen van onze LUMC-collega's.

Je werkplek

De eenheid Infectiepreventie valt onder de klinische sectie van de afdeling Medische Microbiologie en wordt aangestuurd door een arts-microbioloog. De eenheid Infectiepreventie houdt zich bezig met het voorkómen en bestrijden van ziekenhuisinfecties bij zowel patiënten als personeel.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

Contact: dr. Karin Ellen Veldkamp, arts-microbioloog, afdeling Medische Microbiologie
071 526 48 47

Solliciteren