Data Scientist Artificial Intelligence

Management & bedrijfsvoering

Je functie

Wil jij aan de slag met medische data om het toepassen van AI in de kliniek goed te laten slagen? De grensgebieden opzoeken van de huidige kennis van AI en Machine Learning? En wil je die modellen implementeren en innovatieve toepassingen ontwikkelingen in de kliniek samen met artsen en verpleegkundigen om deze effectief in te zetten? Dan ben je de data-analist die we zoeken.

In het kort

• Je bent de schakel tussen de IT en onze zorg
• Je ontwikkelt nieuwe AI-modellen en implementeert deze in de klinische praktijk
• Je hebt een achtergrond in de data science of geneeskunde
• Je werkt samen in een multidisciplinair team om gezamenlijk te pionieren om AI en digitale innovatie binnen de zorg ontwikkeld én geïmplementeerd te krijgen.
• Je voelt je thuis in een omgeving waarin bouwen en vernieuwen centraal staan

Wat ga je doen?

Je ontwikkelt AI-modellen die toegepast worden in de zorg. Dit varieert van modellen die nog helemaal ontwikkeld en opgesteld moeten worden, tot doorontwikkeling en business implementatie in dagelijks gebruik in de kliniek. Daarnaast kijk je naar nieuwe technologieën binnen AI/ML, beeld- en spraakherkenning, de ontwikkeling van nieuwe toepassingen en het signaleren van kansen. De toepassingen zijn onderdeel van strategische innovaties in het ziekenhuis met als doel het leven van zorgprofessionals en patiënten te vereenvoudigen. Denk hierbij aan het verminderen van de registratielast of vroeg-herkenning van escalaties bij een patiënt. Dit doe je in nauwe samenwerking met medisch specialisten, met als uitgangspunt dat de oplossing niet op de markt beschikbaar is. De ontwikkeling van die toepassingen of algoritmes doe je deels zelf in samenwerking met collega’s en de industrie. Samen met collega’s met een achtergrond in de geneeskunde, biomedische wetenschappen en data science werk je samen om waardevolle AI en digitale innovatie in de kliniek te brengen.

Wat vragen wij?

Je hebt een MSc-graad in data science (of soortgelijke richting zoals informatica of wiskunde) of in  geneeskunde (of soortgelijke richting zoals klinische technologie of medische informatiekunde). Het is een must dat je affiniteit hebt met machine learning en ervaring hebt met programmeren met Python. Je bent enthousiast, gedreven en kunt goed schakelen tussen verschillende vakgebieden. Je bent flexibel en hebt een innovatieve mindset. Je kunt omgaan met een groeiend en innoverend team dat nog beperkte structureren kent maar wel werkt binnen een visie en strategie om zich te onderscheiden op AI en digitale innovatie in de zorg in Nederland en daarbuiten. Tenslotte heb je een open en oprechte houding en sta je klaar voor je collega’s. Ook vinden we het belangrijk dat je proactief te werk gaat, durft te communiceren en je verantwoordelijkheid neemt.

Meer informatie

Voor deze vacature kunnen referenties worden opgevraagd.

In eerste instantie krijg je een aanstelling voor de duur van 1 jaar, met een mogelijkheid tot verlenging. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Simone Cammel, informatieanalist

Simone Cammel, informatieanalist

“Als je vandaag iets doet wat je gisteren nog niet kon bedenken, dan ben je innovatief bezig”

Je werkplek

De afdeling Informatie Technologie & Digitale Innovatie (IT&DI) van het LUMC realiseert de link tussen de IT en de zorg. Wij staan in het hart van onze organisatie en maken het leveren van topreferente zorg, internationaal onderzoek en academisch onderwijs mogelijk. Hierbij staan innovatie, het werken met de nieuwste technologie en kennisontwikkeling voorop. Wij bieden je een uitdagende en op vernieuwing gerichte werkomgeving met tal van persoonlijke ontwikkelmogelijkheden. De sfeer is ontspannen en collegiaal, er is ruimte voor humor, persoonlijke aandacht en tegelijk wordt er hard gewerkt. Het gehele team van IT&DI is enthousiast en gemotiveerd en zit vol ambitie, met op zijn tijd ook een feestje van onze eigen feestcommissie of een potje darten met je collega’s ter ontspanning!

Carrière in het LUMC

Je bent nooit uitgeleerd en daarom staat jouw ontwikkeling bij ons centraal. Daarbij faciliteert het LUMC bij het onderhouden, verbreden én verdiepen van je kennis en vaardigheden. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken hier deel van uit. Deze functie is voor de duur van het project, maar bij wederzijds genoegen kunnen jouw doorgroei-/en of ontwikkelmogelijkheden worden onderzocht.

Simone Cammel 2

Contact: Simone Cammel, AI specialist, afdeling IT&DI
06 83 67 11 10

Solliciteren