Poliklinisch Apotheker

Medisch & klinisch

Je functie

Voor de afdeling Klinische Farmacie en Toxicologie (KFT) zijn we op zoek naar een ambitieuze apotheker met een sterke affiniteit voor specialistische farmaceutische patiëntenzorg. Je werkt in een dynamische werkomgeving van een ziekenhuis dat je in staat stelt je eigen ambities verder te ontwikkelen. Ben jij de ervaren apotheker die wij zoeken?

In het kort

• Je richt je op opname- en ontslagzorg, en de verstrekking van specialistische geneesmiddelen
• Je fungeert als sparringpartner voor het verder ontwikkelen van de poliklinische apotheek
• Je bent als begeleider van coassistenten betrokken bij de master Farmacie

Wat ga je doen?

Als vijfde apotheker in het team geef je mede invulling aan onze hoogwaardige specialistische farmaceutische zorg. Als poliklinisch apotheker houd je je bezig met opname- en ontslagzorg, en de verstrekking van specialistische geneesmiddelen. Je bewaakt daarbij een goede medicatieoverdracht tussen de eerstelijns en tweedelijns zorg. De poliklinische apotheek heeft een speciaal logistiek centrum voor distributie van alle medicatie die vallen onder de Ziekenhuis Verplaatste Zorg (ZVZ), zoals orale oncolytica, groeihormonen en TNF-alfa remmers. Vanaf 2022 worden hier de groeifactoren en epoёtines aan toegevoegd. Het team van de poliklinische apotheek voert medicatieverificatie-gesprekken met verschillende risicopatiënten die de polikliniek bezoeken zoals de poli oncologie, de pijnpoli en de transplantatiepoli. Er zijn farmaceutische zorgpaden, waaronder levering van groeifactoren na een chemokuur, PCSK-9-remmers en medicatie aan transplantatiepatiënten. Als ervaren apotheker ben je een sparringpartner voor het verder ontwikkelen van de poliklinische apotheek. De komende jaren zal de poliklinische apotheek verhuizen naar een andere locatie en zullen we overstappen van de apotheek-applicatie CGM naar de poliklinische apotheekmodule van ChipSoft HiX. Ten slotte ben je als apotheker betrokken bij de master Farmacie als begeleider van coassistenten en bijvoorbeeld in de rol van praktijkreflectiedocent.

Wat vragen wij?

De apotheker die wij zoeken heeft minimaal vijf jaar ervaring in een poliklinische -, ziekenhuis-, of in een openbare apotheek. Je bent geregistreerd als openbaar apotheker specialist. Belangrijk is dat je ambitieus, zelfstandig, stressbestendig en flexibel bent. Daarnaast beschik je over uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden. Verder kun je goed in teamverband werken en heb je een behulpzame en proactieve instelling. Je hebt ervaring met het introduceren van veranderingen en weet inhoud te verbinden met de bedrijfsvoering en de praktijk.

Meer informatie

Voor deze vacature kunnen we referenties opvragen.

Je kunt ook contact opnemen met Amar Levens, apotheker, email: a.d.levens@lumc.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Gerda Houweling 

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan de verhalen van onze LUMC-collega's.

Je werkplek

De Poliklinische Apotheek is een poliklinische apotheek en maakt onderdeel uit van de afdeling Klinische Farmacie en Toxicologie (KFT), waar ruim 200 mensen werkzaam zijn. Het doel van de poliklinische apotheek is hoogwaardige specialistische farmaceutische patiëntenzorg leveren aan mensen die poliklinisch behandeld worden of ontslagen worden uit het LUMC. In de apotheek werken naast jou nog vier apothekers, waaronder een promovendus, een teamleider, eenentwintig apothekersassistenten, een farmaceutisch consulent en een apotheekmedewerker en een financieel medewerker.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

Contact: Veronique Meijs, apotheker, Poli Apotheek
071-529 85 31
v.m.m.meijs@lumc.nl

Solliciteren