Coördinator Opleidingen Perinatologie

Onderzoek & onderwijs

Je functie

Weet jij structuur aan te brengen en de kwaliteit van de opleidingen op de afdeling Perinatologie (NICU en het GeboorteHuis) te verhogen? Dan ben jij misschien wel de coördinator opleidingen die wij zoeken.

In het kort

• Als coördinator opleidingen ga je aan de slag op de NICU en in GeboorteHuis Leiden
• Met jouw kennis en expertise richt je je op het verbeteren van het leerklimaat
• Je zorgt voor structuur en een visie op het gebied van onderwijs
• Je adviseert specialistische verpleegkundigen en het management van de afdelingen

Wat ga je doen?

We leiden steeds meer verpleegkundigen op in GeboorteHuis Leiden en op de gespecialiseerde afdeling Neonatologie (NICU). Om de kwaliteit van zorg te garanderen en om onze verpleegkundigen zo goed mogelijke educatie te bieden zijn wij op zoek naar een coördinator opleidingen. Jouw doel hierbij is het professionaliseren van het onderwijs op de afdeling. Je brengt structuur aan, stelt doelen en zorgt voor een veilig leerklimaat voor onze verpleegkundigen. Zo ontwikkel je processen en help je specialistische verpleegkundigen hun rol als werkbegeleiders te verbeteren. Je richt je daarbij niet zozeer op de inhoud maar des te meer op het beleid. Je geeft advies vanuit jouw expertise aan specialistische verpleegkundigen en het management en dicht hiermee het gat tussen het theoretische onderwijs en de dagelijkse gang van zaken op de afdelingen. Binnen de door jouw ontwikkelde structuur en visie kunnen verpleegkundigen zich zowel persoonlijk als in teamverband ontplooien tot krachtige zorgverleners. Ben jij er klaar voor om deze cultuurverandering op onze afdelingen te ontwikkelen en uit te voeren?

Wat vragen wij?

Je hebt een hbo- of wo-opleiding in het vakgebied onderwijskunde of psychologie afgerond, aangevuld met opleidingen op een of meer specialisaties binnen het eigen vakgebied. Je beschikt over grondige kennis van en inzicht in complexe procedures, processen, theorieën en probleemgebieden. Dit zet je in om de relatie en samenhang te creëren tussen het eigen vakgebied, zorgverlenings- en bedrijfsprocessen. Je beweegt je met gemak in complexe overlegsituaties met verschillende (tegengestelde) partijen, zowel in- als extern, waarbij overtuigingskracht en conflicthantering belangrijk zijn. Tenslotte beschik je over goede gespreks-, coachings- en adviesvaardigheden en herken je je in de volgende eigenschappen: geduldig, doorzettingsvermogen, betrouwbaar en integer.

Meer informatie

Het geven van een presentatie en het volbrengen van een assessment behoren tot de procedure. 

Referenties zullen voor deze functie worden opgevraagd.

Daniëlle van Lopik

‘Het is fantastisch om betekenisvol werk te kunnen doen’

Je werkplek

De Perinatologie is een nieuwe klinische eenheid van de Neonatale Intensive Care Unit (NICU) en GeboorteHuis Leiden. Op deze afdelingen staat gezinsgerichte zorg centraal en ons doel is alle zorg paraat, samen de regie en een gastvrij verblijf voor het kind en de ouders. In totaal werken hier circa 250 verpleegkundigen. Het zijn complexe afdelingen met veel diversiteit in de patiënten, werkzaamheden en specialisaties. Buiten je werkzaamheden op deze afdelingen heb je ook veel contact met de opleidingsinstituten binnen en buiten het LUMC.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert jou bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden en op deze nieuwe en moderne afdeling is er veel ruimte voor inbreng, inventiviteit en ontwikkeling. Wij bieden onder andere interne opleidingen en bijscholing aan en er is genoeg ruimte voor het volgen van symposia en congressen.

Sandra Richel Kuiper - Perinatologie

Contact: Sandra Richel-Kuiper, manager verpleging Perinatologie
071 529 68 22

Solliciteren