Business Analist Zorgverkoop

Management & bedrijfsvoering

Je functie

Wil jij met jouw analyses de onderhandelingen tussen het LUMC en de zorgverzekeraars versterken? Wij zoeken een ervaren analist met interesse in de ziekenhuiszorg. Ben jij de kandidaat die wij zoeken?

In het kort

• Je bent een ervaren analist met een relevante economische opleiding
• Je bent goed met cijfers en je weet als geen ander beleid en uitvoering naar cijfers te vertalen
• Je bent goed met Office-producten voor analyses, zoals Excel en Power BI
• Je bent een ambassadeur voor het LUMC en weet hoe je met stakeholders schakelt 

Wat ga je doen?

Als analist zorgverkoop ondersteun je bij de onderhandelingen met de zorgverzekeraars. Je kent en analyseert de zorgmarkt en kunt de positie van het LUMC in die markt goed neerzetten. Op meer operationeel niveau stel je prijslijst offertes op, maak je prijsafspraken met verzekeraars en monitor je de realisatie van contractafspraken. Je bent in staat om duurzame relaties op te bouwen en te onderhouden met zowel de verzekeraars als met afdelingen binnen het LUMC. Binnen het LUMC ben je aanspreekpunt voor een aantal specialismen om de zorginhoud en -verkoop maximaal met elkaar te verbinden. Daarnaast vertegenwoordig je het LUMC in landelijke werkgroepen op relevante onderwerpen.

Wat vragen wij?

Je hebt een afgeronde relevante economische opleiding op hbo- of wo-niveau. Daarnaast heb je aantoonbaar werkervaring en affiniteit met data-analyse. Het is essentieel dat je analytisch en cijfermatig sterk bent. Je kunt nauwgezet werken en hebt het vermogen om beleid en uitvoering in cijfers te vertalen. Je bent bekend met de ziekenhuisfinanciering en hebt idealiter ervaring met zorgproducten en kostprijsanalyses. Daarnaast heb je oog voor de relatie tussen verzekeraar en ziekenhuis. Je kunt uitstekend overweg met Microsoft Excel en bij voorkeur ook met Microsoft Access en Power BI. Tot slot pak je zaken proactief op, ben je flexibel en kun je goed samenwerken. Herken jij jezelf in deze beschrijving? Dan zien we graag je sollicitatie tegemoet.

Meer informatie

Voor de vacature kunnen referenties worden opgevraagd.

Strategie LUMC 2018-2023

Grensverleggend beter worden, dat is waar het LUMC voor staat! Meer weten? 

Je werkplek

De afdeling Zorgverkoop bestaat uit vijf personen en is verantwoordelijk voor de onderhandelingen met de zorgverzekeraars en de verkoop van de patiëntenzorg. De taakverdeling binnen het team is dat de vier verkopers zich vooral op de onderhandelingen richten terwijl de business analist zich grotendeels op de analyses richt.  Er wordt nauw samengewerkt met de afdeling Planning & Control. Door veranderingen in het zorglandschap, de toegenomen aandacht voor kwaliteit, selectieve inkoop, waardegericht inkopen en het leveren van de ‘juiste zorg op de juiste plek’ is het steeds belangrijker om zorgverzekeraars te overtuigen van hoe het LUMC zich van andere ziekenhuizen onderscheidt. Hiervoor zijn overtuigende analyses over de inhoud van de geleverde zorg en onze patiëntenpopulatie onmisbaar. Doordat de afdeling Zorgverkoop een schakel is tussen de binnenwerled van het LUMC en de buitenwereld, heeft de afdeling een belangrijke rol in het vertalen van de wensen en de behoeftes van de buitenwereld naar de interne organisatie en andersom. Op onze afdeling werken we in een goed ingespeeld team dat samen met jou de kwaliteit van het werk naar een nog hoger niveau wil brengen. 

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert jou bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken. Binnen de afdeling kan jij jezelf ontwikkelen van het maken van analyses op verzoek van collega's tot het ook proactief zelf bedenken welke analyses bijdragen aan de onderhandelingen. Daarnaast kun je bij voldoende opgebouwde ervaring het LUMC vertegenwoordigen in landelijke overleggen met betrekking tot bijvoorbeeld de productstructuur.

Jenneke Boerman

Contact: Jenneke Boerman, manager Zorgverkoop
071 526 44 57

Solliciteren