Bio-Informaticus / Data-Analist

Onderzoek & onderwijs

Je functie

Het LUMC zoekt een bio-informaticus / data-analist die genome, exome en transcriptome datasets zal analyseren en interpreteren.

In het kort

• Je wordt onderdeel van een brede onderzoeksgeoriënteerde afdeling
• Je hebt een relevante academische achtergrond en interesse in wetenschappelijk onderzoek
• Je hebt affiniteit met technische applicaties, zoals SnakeMake en moderne Web APIs
• Je werkt in een multidisciplinaire setting 

Wat ga je doen?

Als bio-informaticus / data-analist ondersteun junior biomedische en klinische onderzoekers in het LUMC met de analyse en interpretatie van Next Generation Sequencing (NGS) data. Je ontwikkelt verschillende analysepijplijnen en past deze ook toe op grote genome, exome en transciptome datasets die geproduceerd worden, waarbij u gebruikmaakt van NGS-technieken. In deze functie werkt u nauw samen met onderzoekers van verschillende disciplines.

Wat vragen wij?

Je hebt een mastergraad in Bio-informatica of als alternatief in Computer Science met een goede kennis van statistiek en basiskennis van moleculaire biologie. Je hebt affiniteit met op web gebaseerde services, inclusief moderne web APIs. Kennis van workflow engines zoals SnakeMake en high performance clusters is een pre. Je werkt gestructureerd, waarbij je gebruikmaakt van versiecontrolesystemen (zoals Grit). Je hebt een flexibele werkhouding en bent communicatief vaardig. Je kunt multitasken en werkt graag in een multidisciplinair team.

Meer informatie

Je wordt aangesteld voor de duur van één jaar, met uitzicht op verlenging
Referenties kunnen worden opgevraagd.  

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan de verhalen van onze LUMC-collega's.

Je werkplek

Je komt te werken bij de afdeling Humane Genetica, een breed georiënteerde onderzoeksafdeling,  geleid door prof. dr. Silvère van der Maarel. Het onderzoek richt zich op de genetische aspecten van monogene, multifactoriële en verworven ziekten, en de vertaling naar klinische toepassingen. De afdeling bestaat uit 22 onderzoeksgroepen die zijn ingebed in vier overkoepelende onderzoeksthema's. Je zult nauw samenwerken met gespecialiseerde bio-informatici van de afdeling Klinische Genetica en met de Sequence Analysis Support Core (SASC). Daarnaast werk je samen met multidisciplinaire teams bestaande uit laboratorium-, medische en ICT-specialisten.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert u bij het onderhouden en ontwikkelen van uw kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

Contact: de heer dr. Jonathan Vis, ICT projectcoördinator, afdeling Humane Genetica
071 526 95 08

Solliciteren