Beleidsadviseur Medische Vervolgopleidingen/Ambtelijk Secretaris Centrale Opleidingscommissie

Management & bedrijfsvoering

Je functie

We zoeken voor het team Medische Vervolgopleidingen binnen het directoraat Onderwijs & Opleidingen een beleidsadviseur Medische Vervolgopleidingen, tevens ambtelijk secretaris Centrale Opleidingscommissie (COC).

In het kort

• Je krijgt een uitdagende coördinerende rol
• Academisch werk- en denkniveau is essentieel
• Je opereert in een duaal management constructie met voorzitter COC
• Je bent ambassadeur voor interne en externe stakeholders
• Je kan verschillende belangen behartigen en geeft gevraagd en ongevraagd advies

Wat ga je doen?

Als beleidsadviseur en ambtelijk secretaris heb je verschillende rollen en taken. Zo volg en vertaal je landelijke ontwikkelingen, ontwikkelingen binnen de Nederlandse Federatie Universitaire Medische Centra (NFU) en wet- en regelgeving naar implementatie in de regio en het LUMC. Je onderhoudt en bevordert de relaties tussen de samenwerkende opleidingsinstellingen binnen de OOR Leiden en adviseert de voorzitter van de Raad van Bestuur, het divisiebestuur, HRM/P&O, de voorzitter COC, opleiders en afdelingshoofden en de aios. Daarnaast vertegenwoordig je de medische vervolgopleidingen zowel in huis als extern en behartig je de belangen van onze aios en opleidingsgroepen. Verder coördineer je in afstemming met de onderwijskundige de PDCA-kwaliteitscyclus van de medische vervolgopleidingen en heb je een essentiële rol in het bewaken van een veilig opleidingsklimaat en het borgen van de kwaliteit van de medische vervolgopleidingen. Verder bereid je vergaderingen en besluitvorming van de COC voor. Daarnaast ben je in nauwe samenwerking met Finance verantwoordelijk voor het financieringsproces van de opleidingen en ben je het aanspreekpunt voor zowel intern als voor de opleidingsziekenhuizen binnen de OOR Leiden.

Wat vragen wij?

De beleidsadviseur die wij zoeken is een doortastende, kritische, creatieve en enthousiaste academisch gevormde kandidaat. Je beschikt over relevante werkervaring. Een achtergrond in beleid en management binnen de gezondheidszorg en ervaring met de medische vervolgopleidingen zijn een pre. In deze functie is het essentieel dat je zelfstandig kunt werken en dat je makkelijk schakelt, zowel qua materie als qua type personen/functies (‘spin in het web’). Je hebt doorzettingsvermogen en kunt in een politiek bestuurlijk krachtenveld opereren en tot resultaat komen. Uitstekende communicatieve vaardigheden zijn een vereiste.

Meer informatie

Achtergrondinformatie
In de medische vervolgopleidingen worden artsen na hun coschappen opgeleid tot specialist (aios). Deze opleidingen vinden plaats binnen een onderwijs- en opleidingsregio (OOR). De aangesloten partnerziekenhuizen bundelen met het LUMC hun opleidingscapaciteit. Op deze wijze wordt er optimaal gebruikgemaakt van de opleidingsmogelijkheden in de regio en wordt er in gezamenlijkheid aan de beste medische vervolgopleidingen van Nederland gewerkt. Het LUMC heeft daarbij een coördinerende rol.

Voor deze vacature kunnen we referenties opvragen.

Bekijk hier meer informatie.

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan hier de verhalen van onze LUMC-collega's

Je werkplek

Samen met de OOR-coördinator/beleidsadviseur en een secretarieel ondersteuner ben je werkzaam voor de medische vervolgopleidingen binnen het Directoraat Onderwijs en Opleidingen (DOO) van het LUMC, alwaar je je aanstelling hebt. Dit directoraat is verantwoordelijk voor de organisatie, coördinatie, informatievoorziening, planning, ontwikkeling en beleidsondersteuning van het onderwijs alsmede het aanreiken van onderwijsexpertise en advies.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

Frank Damen, directeur DOO
071 526 83 20

Solliciteren