Arts Prenatale Geneeskunde

Medisch & klinisch

Je functie

De afdeling Verloskunde, Prenatale Diagnostiek en Therapie zoekt een basisarts met interesse in de prenatale geneeskunde. Zoek jij een verantwoordelijke, zelfstandige rol waarin de mogelijkheid bestaat om te promoveren? Dan is dit deze functie geschikt voor jou.

In het kort

• Je bent basisarts met interesse in prenatale geneeskunde
• Bij voorkeur heb je al enige tijd als ANIOS gewerkt op een afdeling Gynaecologie of Verloskunde
• Je hebt interesse in academisch onderzoek en de ambitie om te promoveren
• Je bent zelfstandig en verantwoordelijk en kunt verschillende behandelingen begeleiden

Wat ga je doen?

Als arts prenatale geneeskunde onderzoek je zwangere vrouwen met een verhoogd risico op foetale afwijkingen, met behulp van geavanceerd ultrageluidonderzoek. Je begeleidt invasieve intra-uteriene ingrepen, zoals amniocentese, chorionvillusbiopsie, foetale bloedtransfusie en laserbehandelingen bij tweelingtransfusiesyndroom. Dit combineer je met onderzoek op het gebied van foetale geneeskunde, wat eventueel kan leiden tot een promotie.

Wat vragen wij?

Je bent basisarts met interesse in prenatale geneeskunde. Bij voorkeur heb je al enige tijd als ANIOS gewerkt op een afdeling Gynaecologie of Verloskunde. Ervaring met verloskundige echoscopie is eveneens een pre, maar net afgestudeerde artsen zonder ervaring worden ook van harte uitgenodigd om te solliciteren. Je bent zelfstandig en kunt verantwoordelijkheid nemen en dragen. Daarnaast heb je een flexibele instelling, ben je communicatief vaardig en kun je goed presteren onder een hoge werkdruk.

Meer informatie

Voor deze vacature vragen wij referenties op.

Je wordt aangesteld voor een jaar, met uitzicht op verlenging.

De functie vangt per 1 december 2019 aan.

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan de verhalen van onze LUMC-collega's.

Je werkplek

Op de afdeling Verloskunde, Prenatale Diagnostiek en Therapie worden patiëntenzorg, onderwijs en wetenschappelijk onderzoek voortdurend gecombineerd. De afdeling vervult zowel regionaal als landelijk een centrumfunctie. Het team van de afdeling Prenatale Diagnostiek en Intra-uteriene Behandeling bestaat uit artsen prenatale geneeskunde, echoscopisten, gespecialiseerde verpleegkundigen en gynaecologen die enthousiast samenwerken op het gebied van foetale geneeskunde. Diverse kinder-deelspecialisten vullen het team aan als consulent.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert je bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

Contact: dr. Phebe Adama van Scheltema of dr. Monique Haak, afdeling Verloskunde
071 526 28 96

Solliciteren