Arts-onderzoeker Radiotherapie

Onderzoek & onderwijs

Je functie

Op de afdeling Radiotherapie is op korte termijn plaats voor een enthousiaste arts met ambitie voor een klinisch-wetenschappelijk promotieonderzoek. Bij gebleken geschiktheid - vanaf jaar twee tot drie – is deze functie bovendien te combineren met de opleiding tot radiotherapeut-oncoloog binnen het opleidingscluster van het LUMC.

In het kort

• Je streeft ernaar met je onderzoek te promoveren
• Je doet onderzoek naar de trialuitkomsten, moleculair-pathologische factoren, kwaliteit van leven en kosten-baten analyse van de PORTEC-4a trial
• De mogelijkheid bestaat om na 2 tot 3 jaar in opleiding te gaan tot radiotherapeut-oncoloog

Wat ga je doen?

In de onderzoeksgroep Endometriumcarcinoom is binnenkort plaats voor een promovendus, die onderzoek zal doen naar uitkomsten, moleculair-pathologische factoren, kosten-batenanalyse en kwaliteit van leven in de PORTEC-4a trial. Daarnaast zal deelgenomen worden aan translationeel onderzoek in samenwerking met de afdeling (gynaeco)pathologie. In het tweede (of derde) jaar kan in overleg, bij gebleken geschiktheid, tevens (in deeltijd, 80%) gestart worden als arts-assistent in opleiding tot radiotherapeut-oncoloog (startdatum in overleg). Dan blijft één dag per week gereserveerd voor het onderzoek. Het streven is om aan het einde van deze periode het onderzoek af te ronden met een promotie. De opleiding vindt plaats in samenwerking met de afdeling Radiotherapie van het HMC (clusteropleiding).

Wat vragen wij?

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste basisarts, die bij voorkeur klinische ervaring heeft op een opleidingsafdeling Interne Geneeskunde of Heelkunde. Je hebt aantoonbare affiniteit met patiëntenzorg en met (klinisch gerelateerd) onderzoek, en in het bijzonder met de oncologie. Naast uitstekende contactuele eigenschappen beschik je over improvisatievermogen en initiatief. Verder ben je flexibel en in staat om zowel zelfstandig als in een team goed te functioneren.

Meer informatie

Deze functie start per 1 februari 2020. Je start je dienstverband voor een periode van twee jaar, de lengte van je dienstverband is daarna afhankelijk van de duur van de opleiding.

Voor deze vacature kunnen we referenties opvragen.

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan de verhalen van onze LUMC-collega's.

Je werkplek

De afdeling Radiotherapie heeft als doel optimale zorg te garanderen voor patiënten met kanker en deze te combineren met innovatief onderzoek en onderwijs. Speerpunten van onze afdeling zijn onder andere klinisch gebonden en translationeel onderzoek op het gebied van gynaecologische tumoren, late effecten van radiotherapie en behoud en verbetering van kwaliteit van leven. De afdeling heeft internationale naam op het gebied van radiotherapie bij endometriumcarcinoom door de verschillende PORTEC-trials; recent zijn de resultaten van de internationale gerandomiseerde PORTEC-3 trial gepubliceerd en momenteel loopt de PORTEC-4a trial.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

Contact: prof. dr. Carien Creutzberg, afdeling Radiotherapie
071 526 55 39

Solliciteren