Arts-onderzoeker Reumatologie

Medisch & klinisch

Je functie

Wil jij bijdragen aan verschillende lopende onderzoeken naar de behandeling van reumatoïde artritis? Dan ben jij misschien wel de arts-onderzoeker op de afdeling Reumatologie die wij zoeken.

In het kort

• Je richt je op de opzet en voortgang van wetenschappelijk onderzoek
• Je rapporteert en presenteert de uitslagen in wetenschappelijke tijdschriften en op congressen
• Je begeleidt patiënten die aan het onderzoek deelnemen

Wat ga je doen?

Als arts-onderzoeker op de afdeling Reumatologie ben je verantwoordelijk voor de opzet en voortgang van klinisch wetenschappelijk onderzoek. Je draagt bij aan verschillende lopende onderzoeken naar de behandeling van reumatoïde artritis. Je analyseert de onderzoeksgegevens en rapporteert de uitslagen in wetenschappelijke tijdschriften en op congressen. Je informeert artsen en patiënten over de achtergrond en inhoud van het onderzoek. Ook begeleid je patiënten die aan het onderzoek deelnemen, met aandacht voor eventuele bijwerkingen en ziekteactiviteit. Daarnaast werk je als arts op de polikliniek en op de subafdeling Reumatologie Ambulante Zorg. Hier diagnosticeer, behandel en begeleid je zelfstandig patiënten met reumatische aandoeningen, onder supervisie van de stafartsen.

Wat vragen wij?

Je bent afgestudeerd als arts en hebt affiniteit met klinisch wetenschappelijk onderzoek en directe patiëntenzorg. Je kunt internistisch redeneren en hebt kennis van statistiek. Niet alleen ben je een teamspeler met goede contactuele eigenschappen, maar ook kun je zelfstandig werken. Je kunt je vlot uitdrukken in Nederlands en Engels, ook in schrift.

Meer informatie

In eerste instantie is dit een onderzoek voor de duur van één jaar. Bij wederzijde tevredenheid is uitbreiding naar een promotietraject mogelijk.
Voor deze functie vragen wij referenties op.
Een onderdeel van onze sollicitatieprocedure is het lezen van een medisch-wetenschappelijk artikel en de inhoud te presenteren en te becommentariëren. Hier krijg je nog meer informatie over.  

Franca Witjas, PhD-kandidaat

Franca Witjas, arts-onderzoeker

“Je hebt hier eindeloos veel mogelijkheden om van elke dag een nieuwe ervaring te maken.”

Je werkplek

De afdeling Reumatologie is een topreferentiecentrum voor patiënten met acute en chronische gewrichtsziekten, en auto-immuunziekten. Door de Europese Reumatologievereniging (EULAR) is de afdeling als ‘center of excellence’ aangewezen, en het Center for World University Rankings plaatste de afdeling op nummer één. Het is een dynamische en ambitieuze afdeling met veel aandacht voor ontwikkeling van medewerkers. Je werkt samen met assistenten in opleiding tot reumatoloog en promovendi die (klinisch) wetenschappelijk onderzoek uitvoeren. Je neemt deel aan wekelijkse overlegmomenten en besprekingen van zowel wetenschappelijke als patiëntgebonden activiteiten, met stafleden, arts-assistenten en promovendi.

Carrière in het LUMC

Je ontwikkelt klinische werkervaring op onze afdeling en bij wederzijdse tevredenheid wordt de aanstelling uitgebreid naar een promotietraject. Voor de functie is het nodig om het BROK-diploma te halen. Je krijgt de gelegenheid om cursussen te volgen op het gebied van statistiek en reumatologie. Ook het bezoeken van congressen, het liefst om zelf ook resultaten te presenteren, staat op het programma.

Contact: dr. Renée Allaart, internist Reumatologie
071 526 35 98

Solliciteren