Arts-onderzoeker/PhD-kandidaat Reumatologie

Onderzoek & onderwijs

De functie

Binnen de afdeling Reumatologie zijn we op zoek naar een arts-onderzoeker met de ambitie om te promoveren. Als PhD-kandidaat onderzoekt u samen met andere promovendi de vroege detectie en behandeling van reumatoïde artritis. Hierin werkt u aan verschillende observationele cohorten en klinische trials, waarin u de kwaliteit van dit onderzoek bewaakt door nauw samen te werken met zowel het datamanagementteam als de onderzoeksverpleegkundigen. Hierin heeft u een coördinerende rol en zal u ook in contact staan met patiënten.

In het kort

• Werken op de afdeling Reumatologie als arts-onderzoeker
• Het werk na drie jaar afronden in de vorm van een proefschrift
• Het identificeren van factoren binnen het ziekteverloop van reumatoïde artritis
• Het analyseren, interpreteren van gegevens
• Het schrijven van wetenschappelijke (inter)nationale publicaties 

Wat zijn de werkzaamheden?

Het project is gericht op het identificeren van factoren (en patiënten) die op een bepaald moment in een hun ziekteverloop geen medicatie voor hun gewrichtsklachten meer nodig hebben. De geschikte kandidaat zal de verkregen gegevens statistisch analyseren, interpreteren en manuscripten schrijven voor wetenschappelijke (inter)nationale publicaties. Wij bieden u een enthousiast team, een baan met uitdaging op vele fronten en mogelijkheden voor persoonlijke groei. U wordt aangesteld als promovendus op de afdeling Reumatologie van het LUMC. De aanstelling is voor een promotietraject van drie jaar.

Wat vragen wij?

U bent een afgestudeerde arts met affiniteit voor de reumatologie. Daarbij heeft u ambitie voor het behalen van een PhD-graad. Belangrijk binnen deze functie is dat u beschikt over goede communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk in het Nederlands en Engels. Het is een pre als u ervaring heeft met statistische vraagstukken.

Meer informatie

Het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) en controle register Inspectie voor Volksgezondheid en Jeugd (IGJ) is een voorwaarde voor de aanstelling.
Voor deze functie worden referenties opgevraagd.  

Kees van Bergen

‘Kansen aangrijpen’

De werkplek

De afdeling Reumatologie is een topreferentiecentrum voor patiënten met acute en chronische gewrichtsklachten en auto-immuumziekten. Het klinische en wetenschappelijke werk van de afdeling is internationaal toonaangevend. Door de Europese Reumatologievereniging (EULAR) en door de vereniging ReumaNederland (voorheen Reumafonds) is de afdeling als 'center of excellence' aangewezen.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert u bij het onderhouden en ontwikkelen van uw kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken. Bovendien behoort toelating tot de opleiding Reumatologie na het afronden van de promotie tot de mogelijkheden.

Contact: mevrouw dr. E. Niemantsverdriet, coördinator afdeling Reumatologie
071 526 15 07

Solliciteren