Arts-onderzoeker Parasitologie en Infectieziekten

Onderzoek & onderwijs

Je functie

Ben jij basisarts en wil je graag medisch onderzoek verrichten op het gebied van parasitologie en infectieziekten? Dan is de rol van arts-onderzoeker wellicht voor jou.

In het kort

• Je bent basisarts en wilt een stap wagen in een onderzoeksveld
• Je hebt affiniteit met vaccinaties en infectieziekten
• Je bent in staat zelf onderzoek op te zetten en uit te voeren
• Je kunt samenwerken binnen multidisciplinaire onderzoeksteams 

Wat ga je doen?

In deze rol als arts-onderzoeker ben je werkzaam op zowel de afdeling Parasitologie als Infectieziekten. Je ondersteunt het klinische team bij de uitvoering van de huidige klinische studies met gezonde vrijwilligers (gecontroleerde humane infecties, zie ‘Meer informatie’). Daarnaast zet je je eigen klinische vaccinatiestudies op, schrijf je de bijbehorende studieprotocollen, werf je vrijwilligers en neem je monsters af. Je studieresultaten documenteer je in artikelvorm.

Wat vragen wij?

Je hebt de opleiding tot basisarts afgerond. Daarnaast heb je affiniteit met onderzoek, en interesse in infectieziekten en vaccinaties. Het werkt in je voordeel als je al klinische ervaring hebt, maar dit is geen must. Je bent een teamplayer, nieuwsgierig en enthousiast, en werkt graag in een innoverende omgeving. Je bent een echte aanpakker en vindt het belangrijk om te blijven leren en ontwikkelen.

Meer informatie

Voor deze functie kunnen wij referenties opvragen.
Lees hier meer over gecontroleerde humane infecties: www.controlledhumaninfection.nl.  

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan de verhalen van onze LUMC-collega's.

Je werkplek

Je komt te werken bij een onderzoeksgroep van de afdeling Parasitologie en Infectieziekten. Deze groep heeft een uitgesproken translationele inslag en bestaat uit meerdere PhD-kandidaten met medische, biomedische en chemische achtergronden, een researchanalist en enkele bachelor- en masterstudenten. Daarnaast werkt de groep veel samen met diverse andere afdelingen binnen en buiten het LUMC.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert je bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken. Afhankelijk van jouw functioneren en de posities binnen de onderzoeksgroep zijn er mogelijkheden om binnen de afdeling door te  stromen in een traject voor promotieonderzoek. Dit is een geschikte positie voor artsen die graag meer onderzoekservaring willen opdoen om vervolgens te solliciteren voor een aios-plaats binnen Interne Geneeskunde, Medische Microbiologie, Infectieziektenbestrijding of Huisartsgeneeskunde.

Meta Roestenberg

Contact: mevrouw dr. Meta Roestenberg, internist-infectioloog, afdelingen Parasitologie en Infectieziekten
071 526 44 00

Solliciteren