(Arts-)Onderzoeker Intramusculaire Injecties Behandeling Duchenne spierdystrofie

Onderzoek & onderwijs

Je functie

Ben jij (arts)-onderzoeker, technisch geneeskundige, biomedisch technoloog of bewegingswetenschapper? Wil jij bijdragen aan het ontwikkelen van een (CRIPS/Cas9) gen editing therapie voor de behandeling van Duchenne spierdystrophy (DMD)? En lijkt het je tof om dit gezamenlijk te doen in een internationaal team van onderzoekers, artsen en klinisch onderzoekers, regulatory experts, farmacologen en toxicologen? Dan ben jij de (arts-)onderzoeker die wij zoeken!

In het kort

• Je levert een essentiële bijdrage in de ontwikkeling van een therapie voor Duchenne spierdystrofie
• Je ontwikkelt de toedieningsmethode van de beoogde therapie en methoden om succesvolle toediening te monitoren
• Je werkt op de afdeling Radiologie en werkt nauw samen met de afdelingen Neurologie, Anatomie en Embryologie en Humane Genetica
• Je neemt deel aan (inter)nationale congressen en presenteert hier je data
• Je publiceert je bevindingen in internationaal erkende tijdschriften
• Je bent onderdeel van het grootschalige internationale reNEW consortium

Wat ga je doen?

Patiënten met Duchenne spierdystrofie hebben geen dystrofine-eiwit in de spieren waardoor er ernstige spierzwakte ontstaat, mobiliteit op jonge leeftijd verloren gaat en ademhalings- of hartfalen resulteert in vroegtijdig overlijden. Onze ambitie is om de komende vijf jaar tot een eerste klinische trial te komen. Om deze ambitie te realiseren bouwen we een team van onderzoekers, artsen en klinisch onderzoekers, regulatory experts, farmacologen en toxicologen. Als (arts-)onderzoeker bij de afdeling Radiologie ga je hoogwaardig onderzoek doen naar de toediening van onze op CRISPR-Cas gebaseerde gen-modificatie technologie voor de behandeling van DMD-patiënten. Tot op heden wordt CRISPR-Cas nog niet klinisch toegepast, waardoor dit een uitdagend en mogelijk baanbrekend onderzoek is. Je zult voor de beoogde gen-editing therapie de methode voor intramusculaire toediening ontwikkelen en monitoring methoden onderzoeken. Hierbij kun je denken aan het ontwikkelen van een injectiemethode om spierweefsel gelijkmatig te bereiken. Ook is er een protocol nodig dat standaardisering van de procedure en blijvende hoge kwaliteit borgt. Hiervoor is het noodzakelijk te monitoren hoeveel van de therapie waar in het spierweefsel terecht komt. Onderzoeken of hiervoor echografie of MRI de beste methode is, is onderdeel van het project. Het project biedt daarnaast de  mogelijkheid om meer algemeen onderzoek te doen naar het ontwikkelen en evalueren van MRI technieken, zoals MRI-geleide interventies voor de patiëntenzorg. In samenwerking met andere (arts-)onderzoekers, regulatory en safety experts in het team zul je voorbereidend werk verrichten voor een beoogde Phase I/II klinische studie. Indien het past binnen de duur van de aanstelling, speel je uiteraard ook een sleutelrol bij opzetten van de beoogde klinische trial. Tenslotte maak je deel uit van het internationale reNEW consortium en neem je deel aan nationale en internationale congressen door presentatie van de data aan de hand van posters en mondelinge presentaties. Je werkzaamheden zullen uiteindelijk leiden tot een klinisch plan van aanpak.

Wat vragen wij?

Wij zijn op zoek naar een gedreven (arts-)onderzoeker, technische geneeskundige, biomedisch technoloog of bewegingswetenschapper met affiniteit voor spierziekten bij kinderen en jongvolwassenen en de technische aspecten van therapeutische administratie en monitoring. Uitstekende communicatieve vaardigheden en enthousiasme voor multidisciplinaire samenwerking zijn essentieel. Je kunt zelfstandig werken en hebt interesse in het ontwikkelen van nieuwe intramusculaire toedieningsmethoden en technieken om de toediening te monitoren. Je bent sociaal, communicatief en flexibel. Het onderzoeksteam is internationaal en een goede beheersing van het Engels, zowel in schrift als mondeling, is belangrijk.

Meer informatie

Je stelt samen met de groepsleider het onderzoeksprotocol vast. Je voert het onderzoek uit en evalueert de resultaten uitgebreid. Het project rond je af in de vorm van publicaties. Je wordt aangesteld voor de duur van het project, met een maximum van vier jaar.

Salaris is conform de cao UMC. Afhankelijk van je achtergrond word je als PhD-kandidaat of arts-onderzoeker ingeschaald. Als PhD-kandidaat betekent dit een salaris van € 2.570,- in het eerste jaar en €3.271,- in het laatste jaar (schaal Pro). Als arts-onderzoeker bedraagt je salaris minimaal €2.986,- en maximaal € 4.707,- (schaal 10, CAO UMC). Deze bedragen zijn op basis van een fulltime dienstverband.

Leer hier meer over het reNEW project.

Voor deze vacature kunnen referenties worden opgevraagd.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Voor meer informatie kun je ook contact opnemen met Mark Burgmans, hoofd Interventie Radiologie, afdeling Radiologie, telefoon: 071-52 64 376, e-mail: m.c.burgmans@lumc.nl

Franca Witjas, PhD-kandidaat

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan hier de verhalen van onze LUMC-collega's

Je werkplek

Het LUMC is onderdeel van groot meerjarig onderzoek met als doel om nieuwe cel- en gentherapieën naar de patiënt te brengen. Dit onderzoek wordt ondersteund door het Princes Beatrix Spierfonds en ReNEW, een internationaal consortium van top onderzoekers van de Universiteit van Kopenhagen en Murdoch Children’s Research Institute in Melbourne. Ons onderzoek richt zich op het ontwikkelen van een CRISPR-Cas gen editing therapie voor Duchenne spierdystrofie. Het project is een samenwerking tussen de afdelingen Radiologie, Neurologie, Anatomie en Embryologie en Humane Genetica van het LUMC. Duchenne en Becker spierdystrofie zijn onze speerpunten zowel op gebied van topreferente multidisciplinaire zorg als wetenschap. Er is een langlopende samenwerking met de genoemde afdelingen op gebied van translationeel onderzoek. Je komt te werken binnen de hechte neuromusculaire groep van het LUMC. Deze groep kenmerkt zich door een open sfeer en goede samenwerking.

Carrière in het LUMC

Grensverleggend beter worden; dat is onze missie. Dit geldt niet alleen voor de zorg, maar ook voor onze medewerkers. Om te kunnen blijven leren en ontwikkelen bieden wij interne opleidingen en bijscholing aan. Daarnaast heb je recht op een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantiegeld, fietsregeling en sportbudget. Ook kun je gebruikmaken van onze pensioenregeling bij het ABP, waarbij het LUMC maar liefst 70% van je pensioenpremie betaalt en je netto meer salaris over houdt.

Hermien Kan Radiologie

Contact: Hermien Kan, associate professor of Radiology

email: H.E.Kan@lumc.nl

Solliciteren