Apothekersassistent Team Patiëntinformatie

Verpleegkundig & assisterend

Je functie

Wil jij jouw kennis en ervaring als apothekersassistent inzetten in een academisch ziekenhuis en hou je van patiëntencontact? Dan is deze vacature als apothekersassistent Team Patiëntinformatie wat voor jou!

In het kort

• Je werkt in een ziekenhuisapotheek waar medicatieopdrachten worden gecontroleerd en geaccordeerd
• Medicatieverificatiegesprekken voeren valt binnen jouw takenpakket
• Je werkt samen met verschillende afdelingen en disciplines
• En je houdt je bezig met verbeterprocessen

Wat ga je doen?

Als apothekersassistent heb je veel zelfstandige taken en verantwoordelijkheid. Zo voer jij medicatieverificatiegesprekken met de patiënten die het LUMC bezoeken. De medicatieverificatie kan plaatsvinden tijdens een polikliniekbezoek (bijvoorbeeld op het pre-operatieve spreekuur), op een van de afdelingen (bijvoorbeeld de AOA of de SEH) waar de patiënt opgenomen is, of doormiddel van een telefonisch consult. Je controleert ook de medicatieopdrachten die door de arts voorgeschreven worden voor de klinische patiënt op dosering, interactie en dubbelmedicatie. Daarnaast draag jij bij aan verbeterprocessen, zodat we met jouw input de afdeling verder vooruit helpen. Tenslotte ben jij het gezicht van onze apotheek. Je werkt aan het loket waar je klanten en bezoek ontvangt en te woord staat.

Wat vragen wij?

Je bent een gemotiveerde kandidaat en hebt de mbo-opleiding Apothekersassistent afgerond. Of je ervaring hebt maakt ons niet uit. Deze functie is ook geschikt voor een startend apothekersassistent. Ben je een enthousiaste, representatieve, leergierige, flexibele, meedenkende en zorgvuldige kandidaat die soepel kan communiceren met zowel collega’s als patiënten? Dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren.

Meer informatie

Je werkt dagdiensten van 8 uur per dag volgens rooster. Na de inwerkperiode zal er ook sprake zijn van weekenddiensten en te zijner tijd bereikbaarheidsdiensten.

Je wordt, afhankelijk van je opleiding en ervaring binnen een ziekenhuisapotheek, ingeschaald in schaal 6 of 7. Word je ingeschaald in schaal 6, dan werk je snel toe naar schaal 7 en bedraagt je salaris maximaal € 3.184,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband.

Milou van Agtmaal

Milou van Agtmaal

'Ik ben een people-manager en vind dat werkplezier echt voorop moet staan'

Je werkplek

De afdeling Klinische Farmacie en Toxicologie (KFT) van het LUMC bestaat uit vier secties: de sectie Bereidingen, Farmaceutische Patiënten Zorg, Poli Apotheek en het Laboratorium. Je komt te werken binnen de sectie Farmaceutische Patiënten Zorg (FPZ) in het team Patiëntinformatie en gaat samenwerken met collega’s uit de andere secties maar ook met andere disciplines uit de kliniek en externe klanten.

Carrière in het LUMC

Of je nu een starter of een ervaren medewerker bent, het LUMC faciliteert jou bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

mevrouw Astrid Wouters, teamcoördinator Patiëntinformatieteam
071 529 68 09

Solliciteren