Apothekersassistent Farmaceutische Patiëntenzorg

Verpleegkundig & assisterend

Je functie

Wil jij jouw kennis en ervaring als apothekersassistent inzetten in een academisch ziekenhuis? Dan is deze vacature bij het LUMC misschien wat voor jou!

In het kort

• Je werkt in een apotheek waar we zelf de medicijnen bereiden
• Het gereedmaken van de medicatie valt binnen jouw takenpakket
• Je werkt samen met verschillende afdelingen
• En je houdt je bezig met verbeterprocessen

Wat ga je doen?

Als apothekersassistent heb je binnen je functie een grote diversiteit aan zelfstandige taken. Zo ben je onder meer verantwoordelijk voor het gereedmaken van medicatie binnen de satellietapotheken op verschillende afdelingen in het ziekenhuis, zoals de Kinder-IC en de Neonatologie. Daarnaast word je ingezet op taken zoals het accorderen van medicatieopdrachten. Je werkt samen met verschillende disciplines, binnen en buiten de apotheek. Ook participeer je in verbeterprocessen.

Wat vragen wij?

Voor deze functie maken wij graag kennis met kandidaten die de mbo-opleiding Apothekersassistent hebben afgerond. Deze functie is ook geschikt voor een startend apothekersassistent. Ben je een enthousiaste, leergierige, flexibele, meedenkende en zorgvuldige kandidaat die soepel kan communiceren en samenwerken met collega's vanuit verschillende disciplines? Dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren.

Meer informatie

Je werkt dagdiensten van 8 uur per dag volgens rooster. Na de inwerkperiode zal er ook sprake zijn van weekenddiensten en te zijner tijd bereikbaarheidsdiensten.

Gerda Houweling 

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan de verhalen van onze LUMC-collega's.

Je werkplek

De afdeling Klinische Farmacie en Toxicologie (KFT) van het LUMC bestaat uit vier secties: de sectie Bereidingen, Farmaceutische Patiënten Zorg, Poli Apotheek en het Laboratorium. Je komt te werken binnen de sectie Farmaceutische Patiënten Zorg (FPZ) en gaat samenwerken met collega’s uit de andere secties maar ook met andere disciplines uit de kliniek en externe klanten.

Carrière in het LUMC

Of je nu een starter of een ervaren medewerker bent, het LUMC faciliteert jou bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

mevrouw Nana de Groot, teamcoördinator FPZ
071 526 61 34

Solliciteren