ANIOS Longziekten

Medisch & klinisch

Je functie

Wij zijn op zoek naar een arts assistent niet in opleiding voor onze afdeling Longziekten. Zet jij je in om samen met ons longziekten verder op de kaart te zetten?

In het kort

• Je werkt met een interessante patiëntengroep met bijzondere ziektebeelden
• Je draait zelfstandig spreekuren
• Je geeft consulten op de SEH en IC’s 

Wat ga je doen?

Als arts assistent niet in opleiding (ANIOS) op de afdeling Longziekten werk je in een team van 4 ANIOS, 4 AIOS en 8 longartsen. Naast de zorg voor de patiënten op de verpleegafdeling, draai je ook zelfstandig spreekuren en verzorg je onder meer consulten op de Spoedeisende Hulp en de IC’s. Verder bied je peri- en postoperatieve zorg aan thoracotomiepatiënten en voer je pulmonologische handelingen uit. Door de academische setting krijg je bij het LUMC te maken met een interessante patiëntengroep met bijzondere ziektebeelden. Bijvoorbeeld onbegrepen pleurale of interstitiële aandoeningen.

Wat vragen wij?

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste collega die het artsenexamen met goed gevolg heeft afgerond. Je hebt affiniteit met longziekten en je hebt bij voorkeur klinische ervaring binnen een beschouwend specialisme. Verder is het belangrijk dat je goed kan samenwerken en gemakkelijk aansluiting vindt bij je collega’s. Je bent begripvol en empathisch naar patiënten en hun naasten.

Meer informatie

Wij zijn op zoek naar twee arts assistenten niet in opleiding voor onze afdeling Longziekten. Herken jij jezelf in deze vacaturetekst? Dan maken wij graag kennis met jou.  

collega's OK

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan de verhalen van onze LUMC-collega's.

Je werkplek

Binnen het LUMC richt de afdeling Longziekten zich op chronische respiratoire aandoeningen, slaapgerelateerde ademhalingsstoornissen en longkanker. Ons doel is om topreferente zorg te koppelen aan een servicegerichte samenwerking met andere klinische afdelingen binnen het LUMC én de regio. Het wetenschappelijk onderzoek streeft naar internationale impact door middel van integratie van humaan-klinisch onderzoek met basaal-wetenschappelijk onderzoek.

Carrière in het LUMC

Of je nu een starter of een ervaren medewerker bent, het LUMC faciliteert jou bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken. Onze ANIOS stromen regelmatig door in de opleiding tot longarts.

Contact: de heer dr. L.N.A. Willems, waarnemend afdelingshoofd Longziekten
071 529 93 40

Solliciteren