AIOS Ziekenhuisgeneeskunde

Medisch & klinisch

Je functie

Heb jij de opleiding tot basisarts voltooid, maar wil jij je graag nog verder ontwikkelen? Zie jij jezelf als de generalist van het ziekenhuis die streeft naar de hoogste kwaliteit van klinische zorg? Dan is onze opleiding AIOS Ziekenhuisgeneeskunde jou op het lijf geschreven!

In het kort

• Driejarige opleiding tot klinisch arts
• Werken op zowel chirurgische als niet chirurgische afdelingen
• Stages op afdelingen zoals Anesthesiologie en Heelkunde
• Begeleiding vanuit een multidisciplinair opleidingsteam

Wat ga je doen?

Als AIOS Ziekenhuisgeneeskunde word je opgeleid om brede klinische zorg te leveren op chirurgische en niet-chirurgische klinische afdelingen. Hiernaast wordt tijdens de opleiding veel aandacht besteed aan de kwaliteit van zorg. Door je bredere blik op de organisatie van het zorgproces en je vermogen om kwaliteitsprojecten tot een succes te maken, draag je op afdelingsniveau bij aan verbetering van zowel de kwaliteit van zorg als van de patiëntveiligheid. De opleiding duurt in totaal drie jaar. Je start met een basisjaar Interne Geneeskunde. In het tweede en derde jaar loop je stages op de afdelingen Heelkunde, Neurologie, Anesthesiologie, Ouderenzorg en Extramurale zorg. Tijdens de stages doe je onder andere kennis op betreffende water- en zouthuishouding, circulatie en ventilatie, stolling, infecties, farmacotherapie, peri- en postoperatieve zorg, wondgenezing, voeding en de oudere patiënt. In de laatste zes maanden loop je stage bij jouw keuzeonderdeel en rond je je onderzoeksproject op het gebied van kwaliteit af. Voor de opleiding is een lokaal en landelijk onderwijsprogramma ontwikkeld. Je wordt begeleid door een multidisciplinair opleidingsteam.

Wat vragen wij?

Om in aanmerking te komen voor de opleiding tot ziekenhuisarts ben je opgeleid tot basisarts. Je bent in staat zorgvuldig te organiseren en te plannen en je kunt je goed inleven in complexe problematiek. Je bent een doorzetter, neemt initiatieven en kunt goed samenwerken in teamverband. Ook verantwoordelijkheidsgevoel en organisatiesensitiviteit zijn voor jou vanzelfsprekend.

Meer informatie

Voor deze functie kunnen wij referenties opvragen.

Ingrid Jazet

Ingrid Jazet

‘Als internist moet je een Sherlock Holmes in je hebben’

Je werkplek

De organisatie van de opleiding Ziekenhuisgeneeskunde is ondergebracht bij divisie 2, afdeling HAIG, Onderwijs en Opleiding. Je bent gedurende de opleiding bij deze afdeling aangesteld.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert jou bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

Hanneke Bouwsma

Contact: drs. Hanneke Bouwsma, internist-nefroloog en opleider Ziekenhuisgeneeskunde
071 526 46 73

Solliciteren