Arts in Opleiding tot Radiotherapeut-Oncoloog (AIOS)

Medisch & klinisch

Je functie

De afdelingen Radiotherapie van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) en Haaglanden Medisch Centrum (HMC) werken nauw samen en hebben als doel optimale zorg te garanderen voor patiënten met kanker in combinatie met innovatief onderzoek en onderwijs. Momenteel hebben wij plaats voor een enthousiaste arts in opleiding tot radiotherapeut-oncoloog binnen het opleidingscluster LUMC-HMC. Word jij onze nieuwe collega?

In het kort

• Je bent momenteel basisarts en toe aan de volgende stap
• In vijf jaar word je opgeleid tot radiotherapeut-oncoloog
• Je werkt zelfstandig onder supervisie van een radiotherapeut-oncoloog
• Je werkt mee aan het verlengen van het leven, het genezen of het bestrijden van klachten

Wat ga je doen?

Als arts in opleiding tot specialist word je in vijf jaar opgeleid tot radiotherapeut-oncoloog. De opleiding wordt gekenmerkt door een breed aanbod van algemene en meer zeldzame tumortypen, een enthousiaste, actieve opleidingsgroep en een stimulerende werkomgeving met ruimte voor verbreding naar wetenschappelijk onderzoek, onderwijs en management. Je werkt met patiënten die een ernstige ziekte hebben: je draagt bij aan de genezing van patiënten of verlenging van hun leven, en je bestrijdt pijn en andere klachten. Als AIOS krijg je de verantwoordelijkheid over je eigen patiënten. Je doet zelfstandig de intake van de patiënt, je bereidt de patiënt voor op de behandeling en je ziet de patiënt tijdens controles terug. Je werkt onder supervisie van een radiotherapeut-oncoloog.

Wat vragen wij?

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste, gemotiveerde basisarts, die klinische ervaring heeft opgedaan op een afdeling als Interne Geneeskunde of Heelkunde. Je hebt aantoonbare affiniteit met de patiëntenzorg, in het bijzonder met de oncologie. Je bent bereid tot actieve participatie in onderwijs aan studenten en coassistenten. Naast goede contactuele eigenschappen beschik je over improvisatievermogen, stressbestendigheid en toon je initiatief. Verder ben je flexibel en in staat om zowel zelfstandig als in een team goed te functioneren. Voor kandidaten met wetenschappelijke belangstelling is er de mogelijkheid de opleiding te combineren met een promotietraject.

Meer informatie

De opleiding tot radiotherapeut-oncoloog duurt vijf jaar, waarbij je als AIOS gedurende een jaar werkzaam bent op de afdeling Radiotherapie van het Haaglanden Medisch Centrum (locatie Antoniushove). Meer informatie over de opleiding tot radiotherapeut-oncoloog kun je vinden op de website van de Nederlandse Vereniging voor Radiotherapie en Oncologie.

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan de verhalen van onze LUMC-collega's.

Je werkplek

De afdeling Radiotherapie van het LUMC is een middelgrote afdeling met ongeveer 3000 nieuwe patiënten per jaar. Wij hebben een structurele samenwerking met de afdeling Radiotherapie van het Reinier de Graaf ziekenhuis in Delft. En als afdeling werken we intensief samen met de overige oncologische afdelingen in het LUMC en ziekenhuizen in de regio, waarbij optimale multidisciplinaire samenwerking en integrale zorg voor de patiënt leidend zijn.   Op de afdeling Radiotherapie in het LUMC zijn twintig radiotherapeut-oncologen en acht arts-assistenten in opleiding tot radiotherapeut-oncoloog (AIOS) werkzaam. Sfeer en samenwerking staan hoog in ons vaandel. Speerpunten van de afdeling in klinisch wetenschappelijk onderzoek zijn behandeling van gynaecologische tumoren, palliatieve zorg, kwaliteit van leven en late toxiciteit van de behandeling, beeldvormende technieken en protonentherapie. In 2018 is de behandeling van eerste patiënten met protonen in het Holland Protonen Centrum (HPC) gestart, waarin structureel wordt samengewerkt met de afdeling Radiotherapie van ErasmusMC.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert je bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

Contact: prof. dr C.L. Creutzberg, radiotherapeut-oncoloog/opleider Radiotherapie
071-5263057

Solliciteren