AIOS Radiotherapeut-oncoloog

Medisch & klinisch

Je functie

De afdelingen Radiotherapie van het LUMC en Haaglanden Medisch Centrum (HMC) werken nauw samen en hebben als doel optimale zorg te garanderen voor patiënten met kanker in combinatie met innovatief onderzoek en onderwijs. Momenteel hebben wij plaats voor een enthousiaste arts in opleiding tot specialist (AIOS) radiotherapeut-oncoloog binnen het opleidingscluster LUMC-HMC. Word jij onze nieuwe collega?

In het kort

• Je bent basisarts met klinische ervaring, bij voorkeur in interne geneeskunde of heelkunde
• Je hebt affiniteit met oncologische patiëntenzorg en wetenschappelijke onderzoek
• Je deelt graag je kennis met studenten en coassistenten
• Je hebt de ambitie om radiotherapeut-oncoloog te worden
• Je draagt verantwoordelijkheid over je eigen patiënten tijdens je opleiding 

Wat ga je doen?

Als AIOS word je in vijf jaar opgeleid tot radiotherapeut-oncoloog. De opleiding wordt gekenmerkt door een breed aanbod van algemene en meer zeldzame tumortypen, een enthousiaste, actieve opleidingsgroep en een stimulerende werkomgeving met ruimte voor verbreding naar wetenschappelijk onderzoek, onderwijs en management. Je werkt met patiënten die een ernstige ziekte hebben: je draagt bij aan de genezing van patiënten of verlenging van hun leven, en je bestrijdt pijn of andere klachten. Als AIOS krijg je de verantwoordelijkheid over je eigen patiënten. Je doet zelfstandig de intake van de patiënt, je bereidt de patiënt voor op de behandeling en je ziet de patiënt tijdens controles terug. Je werkt onder supervisie van een radiotherapeut-oncoloog.

Wat vragen wij?

Je bent een enthousiaste, gemotiveerde basisarts die klinische ervaring heeft, bij voorkeur in interne geneeskunde of heelkunde. Je hebt aantoonbaar affiniteit met patiëntenzorg, in het bijzonder oncologie. Daarnaast heb je belangstelling voor klinisch wetenschappelijk onderzoek. Je deelt graag je kennis met studenten en coassistenten. Je beschikt over goede contactuele eigenschappen, toont initiatief, en bent flexibel en stressbestendig.

Meer informatie

Voor deze vacature worden referenties opgevraagd.  

Julia Mangione en Johan Stienstra

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan de verhalen van onze LUMC-collega's.

Je werkplek

Je komt te werken op de afdeling Radiotherapie van het LUMC. Op onze afdeling zijn twintig radiotherapeut-oncologen en acht arts-assistenten in opleiding tot radiotherapeut-oncoloog (AIOS) werkzaam. Sfeer en samenwerking staan hoog in ons vaandel. Speerpunten van de afdeling in klinisch wetenschappelijk onderzoek zijn behandeling van gynaecologische tumoren, palliatieve zorg, kwaliteit van leven en late toxiciteit van de behandeling, beeldvormende technieken en protonentherapie. Als AIOS werk je gedurende je opleiding een jaar op de afdeling Radiotherapie van het Haaglanden Medisch Centrum (locatie Antoniushove).

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert jou bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

Contact: prof. dr Carien Creutzberg, radiotherapeut-oncoloog/opleider Radiotherapie, afdeling
071 526 55 39

Solliciteren