ANIOS Longziekten

Medisch & klinisch

Je functie

Heb jij je opleiding Geneeskunde afgerond en ben je op zoek naar een plek waar jij je verder kunt specialiseren? Op de afdeling Longziekten werken we met een interessante patiëntengroep en richten we ons onder meer op thoracale oncologie en Interstitial Lung Disease (ILD). Ben jij een van de twee arts assistenten niet in opleiding (anios) Longziekten die we zoeken?

In het kort

• Je krijgt te maken met bijzondere ziektebeelden
• Onze afdeling richt zich met name op thoracale oncologie en Interstitial Lung Disease
• Als anios draai je zelfstandig spreekuren
• Daarnaast ben je als consulent werkzaam op de SEH en IC’s
• En werk je op de verpleegafdeling Longziekten

Wat ga je doen?

Als anios op de afdeling Longziekten werk je in een team van anios, aios en longartsen. Naast de zorg voor patiënten op de verpleegafdeling of polikliniek ben je werkzaam als consulent op de SEH/IC en verzorg je zelfstandig spreekuren. Binnen jouw jaar als anios krijg je de kans je verder te verdiepen in de aandachtsgebieden van de afdeling Longziekten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de thoracale oncologie, interstitiële longziekten, behandeling van ernstig longemfyseem en aan interventies. Het aanleren van specifieke handelingen, zoals bijvoorbeeld EBUS, behoort tot de mogelijkheden. Verder bied je peri- en postoperatieve zorg aan thoracotomiepatiënten. Door de academische setting krijg je bij het LUMC te maken met een interessante en diverse patiëntengroep met bijzondere ziektebeelden, zoals hematologische maligniteiten en pulmonale problematiek rondom transplantaties.

Wat vragen wij?

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste collega die de opleiding Geneeskunde met goed gevolg heeft afgerond. Je hebt affiniteit met longziekten en je hebt bij voorkeur klinische ervaring binnen een beschouwend specialisme. Verder is het belangrijk dat je goed kan samenwerken en gemakkelijk aansluiting vindt bij je collega’s. Je bent begripvol en empathisch naar patiënten en hun naasten.

Meer informatie

Wij zijn op zoek naar twee arts assistenten niet in opleiding voor onze afdeling Longziekten. Herken jij jezelf in deze vacaturetekst? Dan maken wij graag kennis met jou.

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan de verhalen van onze LUMC-collega's.

Je werkplek

Binnen het LUMC richt de afdeling Longziekten zich op chronische respiratoire aandoeningen, slaapgerelateerde ademhalingsstoornissen en longkanker. Ons doel is om topreferente zorg te koppelen aan een servicegerichte samenwerking met andere klinische afdelingen binnen het LUMC én de regio. Het wetenschappelijk onderzoek streeft naar internationale impact door middel van integratie van humaan-klinisch onderzoek met basaal-wetenschappelijk onderzoek.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken. Na een jaar als anios Longziekten gewerkt te hebben, ben je in staat om zelfstandig enkele pulmonale verrichtingen uit te voeren en heb je een hoge expositie aan alle aspecten van het specialisme gehad, in het bijzonder de thoracale oncologie en ILD. Bovendien kun je alleen worden aangenomen als aios Longziekten als je bij ons anios bent geweest. Ligt je hart toch meer bij het onderzoek? Als anios Longziekten kun je ook goed doorstromen naar de plek van promovendus binnen onze afdeling.

Contact: Maarten Ninaber, longarts, plaatsvervangend opleider Longziekten
071 529 2950

Solliciteren