Data Scientist Artificial Intelligence (Technical)

Management & bedrijfsvoering

Je functie

Wil jij ervoor zorgen dat we AI-modellen in het ziekenhuis kunnen inzetten? En dat we van ontwikkelfase naar technische implementatie en gebruik gaan? Wil jij samenwerken met andere data scientists en met artsen en verpleegkundigen om machine learning/AI effectief in de kliniek in te zetten? Dan ben jij de data scientist die we zoeken.

In het kort

• Je bedenkt en ontwikkelt de juiste technische backend-oplossingen om AI in de praktijk te brengen
• Je hebt een achtergrond in de data science of informatica
• Je werkt samen in een multidisciplinair team om gezamenlijk te pionieren om AI en digitale innovatie binnen de zorg ontwikkelt én geïmplementeerd te krijgen
• Daadkracht en het durven veranderen zit in jouw bloed
• Je voelt je thuis in een omgeving waarin bouwen en vernieuwen centraal staan

Wat ga je doen?

Je gaat zorgen dat de AI-modellen die het LUMC nu ontwikkelt daadwerkelijk gebruikt kunnen worden in de kliniek. Een model wordt ontwikkeld op een vaststaande dataset, maar de echte uitdaging komt pas als we deze real-time in de praktijk willen draaien. Je gaat hiervoor een productieomgeving ontwikkelen waarmee dit kan. Je analyseert en adviseert hoe we dit moeten aanpakken. Hierbij overleg je met collega’s en kijk je in de markt, bij leveranciers en bij andere branches. Je werkt nauw samen met collega’s van het dataplatform en data scientist uit het team. Vervolgens ga je in samenwerking met leveranciers en interne collega’s die dit ook realiseren, waarbij jij in de lead bent. Je kijkt ook naar businessimplementatie en dagelijks gebruik in de kliniek en staat hiervoor in contact met artsen en verpleegkundigen als eindgebruikers. Samen met collega’s met een achtergrond in de geneeskunde, biomedische wetenschappen en data science werk je samen om waardevolle AI en digitale innovatie in de kliniek te brengen.

Wat vragen wij?

Je beschikt over een MSc-graad in data science of informatica. Je hebt ervaring met machine learning en hoe dit in een productie omgeving te gebruiken of neer te zetten, of wil je dit eigen maken. Ervaring hebt met programmeren met Python is een pre. Je bent enthousiast, gedreven en kunt goed schakelen tussen verschillende vakgebieden. Je bent flexibel en hebt een innovatieve mindset. Je kunt omgaan met een groeiend en innoverend team dat nog beperkte structureren kent maar wel werkt binnen een visie en strategie om zich te onderscheiden binnen AI en digitale innovatie in de zorg in Nederland en daarbuiten. Tenslotte heb je een open en oprechte houding en sta je klaar voor je collega’s. Ook vinden we het belangrijk dat je proactief te werk gaat, durft te communiceren en je verantwoordelijkheid neemt. Beschrijven we jou? Solliciteer dan direct!

Meer informatie

Voor deze vacature kunnen referenties worden opgevraagd.

In eerste instantie krijg je een aanstelling voor de duur van 1 jaar, met een mogelijkheid tot verlenging. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Daniёl Leen

‘Kweekvijver voor ICT-talent’

Je werkplek

De afdeling Informatie Technologie & Digitale Innovatie (IT&DI) van het LUMC realiseert de link tussen de IT en de zorg. Wij staan in het hart van onze organisatie en maken het leveren van topreferente zorg, internationaal onderzoek en academisch onderwijs mogelijk. Hierbij staan innovatie, het werken met de nieuwste technologie en kennisontwikkeling voorop. Wij bieden je een uitdagende en op vernieuwing gerichte werkomgeving met tal van persoonlijke ontwikkelmogelijkheden. De sfeer is ontspannen en collegiaal, er is ruimte voor humor, persoonlijke aandacht en tegelijk wordt er hard gewerkt. Het gehele team van IT&DI is enthousiast en gemotiveerd en zit vol ambitie, met op zijn tijd ook een feestje van onze eigen feestcommissie of een potje darten met je collega’s ter ontspanning!

Carrière in het LUMC

Je bent nooit uitgeleerd en daarom staat jouw ontwikkeling bij ons centraal. Daarbij faciliteert het LUMC bij het onderhouden, verbreden én verdiepen van je kennis en vaardigheden. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken hier deel van uit. Deze functie is voor de duur van het project, maar bij wederzijds genoegen kunnen jouw doorgroei-/en of ontwikkelmogelijkheden worden onderzocht.

Simone Cammel 2

Contact: Simone Cammel, AI specialist, afdeling IT&DI
06 83 67 11 10

Solliciteren