Pancras Hogendoorn geeft op 4 mei ‘Uur van Herinnering-lezing’

2 mei 2022• NIEUWSBERICHT

De Universiteit Leiden herdenkt ieder jaar op 4 mei de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog uit onze universitaire gemeenschap. Dit jaar verzorgt Pancras Hogendoorn, decaan van het LUMC, de jaarlijkse ‘Uur van Herinnering-lezing’.

In zijn lezing ‘Die Gedanken sind frei’ behandelt Hogendoorn in de context van het gelijknamige oude Duitse lied een aantal morele dilemma’s, die deels van medische aard zijn. De herdenking (in het Nederlands) is van 16.15 tot 17.15 uur live te volgen in het Academiegebouw, maar kan ook online worden gevolgd. De link naar de livestream wordt op 4 mei geplaatst op de website van de Universiteit Leiden.

Herdenken van oorlogsslachtoffers

De herinnering aan de Tweede Wereldoorlog staat op een kruispunt nu er minder mensen zijn die de oorlog fysiek hebben meegemaakt. Door te herdenken wil de Universiteit Leiden toekomstige generaties ervan bewust maken dat zo'n verschrikkelijke gebeurtenis nooit meer mag gebeuren.

Elk jaar is een andere faculteit verantwoordelijk voor de organisatie van de herdenking. Ook studenten hebben een fundamentele rol in het programma. Zo geven studenten van de M.F.L.S. een presentatie over het lot van studenten uit de Tweede Wereldoorlog en welke lessen we hier tegenwoordig uit kunnen halen. Verder is er ook aandacht voor de actuele gebeurtenissen in Oekraïne.

Bezoek de website van de Universiteit Leiden voor meer informatie over het Uur van Herinnering.

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen bij het LUMC?
Abonneer u dan op onze tweewekelijkse nieuwsbrief of neem een abonnement op het LUMC Magazine.