Hoogleraar Katja Zeppenfeld ontvangt eredoctoraat

2 december 2021• NIEUWSBERICHT

Prof. dr. Katja Zeppenfeld heeft een eredoctoraat van de Aarhus University in Denemarken mogen ontvangen. Zeppenfeld is tevens hoogleraar klinische elektrofysiologie en hoofd van het onderzoeks- en behandelcentrum voor klinische elektrofysiologie in het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC).

Ze is een van de toponderzoekers binnen de cardiologie en wordt algemeen erkend als een van de beste onderzoekers op het gebied van klinische elektrofysiologie wereldwijd. Met haar onderzoek heeft ze onder andere bijgedragen aan de ontwikkeling van nieuwe ablatiemethoden. Dit is een invasieve procedure voor de behandeling van ritmestoornissen, in het bijzonder bij patiënten met kamerritmestoornissen en patiënten met aangeboren hartaandoeningen.

Zeppenfeld is als hoogleraar verbonden aan de afdeling Cardiologie van het Aarhus Universitair Ziekenhuis in Denemarken. Ze is daar mede verantwoordelijk voor wetenschappelijk onderzoek en behandeling van patiënten met complexe kamerritmestoornissen. Benieuwd waar Zeppenfeld zich nog meer mee bezig houdt? Bekijk dan onderstaande video.

Eredoctoraat Katja Zeppenfeld

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen bij het LUMC?
Abonneer u dan op onze tweewekelijkse nieuwsbrief of neem een abonnement op het LUMC Magazine.