Galerie LUMC weer op afspraak te bezoeken

14 september 2020• NIEUWSBERICHT

De Galerie van het LUMC is weer geopend voor externe bezoekers. Binnen de beschikbare tijdsloten kan er per mail een afspraak worden gemaakt. Omdat we de veiligheid van onze patiënten en bezoekers willen waarborgen, vinden alle afspraken plaats buiten de reguliere openingstijden van de poliklinieken, dus na 17.00 uur en in het weekend.

Wilt u de Galerie LUMC bezoeken? Aanmelden kan via kunstzaken@lumc.nl. Na aanmelding wordt er contact met u opgenomen om een bezoek in te plannen. Wekelijks zijn er slechts enkele plekken beschikbaar, soms ‘s avonds en soms in het weekend. Bij een bezoek wordt u gewezen op de coronamaatregelen in het LUMC, en wordt u, net als alle andere bezoekers, gescreend bij de hoofdingang. Ook moet u een vragenlijst invullen. De richtlijnen met betrekking tot corona moeten bij bezoek natuurlijk wel in acht worden genomen. Deze betreffen de anderhalve meter afstand, (hand-) hygiëne en het vrij zijn van ziekteverschijnselen.  

Bezoek Galerie LUMC

Als u een afspraak hebt gemaakt, wordt u ontvangen en rondgeleid door de Galerie LUMC. Vanwege de Corona-maatregelen in het LUMC was de Galerie lange tijd gesloten voor externe bezoekers. Patiënten en hun begeleiders kunnen overigens altijd de Galerie bezoeken.

Taboe of niet; controverses in openbare kunstcollecties

Kan ieder kunstwerk in een zorginstelling of universitair medisch centrum worden getoond? Of zijn er speciale criteria waaraan kunstwerken in medische centra moeten voldoen? Deze vragen staan centraal in de tentoonstelling Taboe of niet? Controverses in openbare kunstcollecties, die momenteel te zien is in Galerie LUMC.

De tentoonstelling Taboe of niet; controverses in openbare kunstcollecties is verlengd t/m 1 november 2020.

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen bij het LUMC?
Abonneer u dan op onze tweewekelijkse nieuwsbrief of neem een abonnement op het LUMC Magazine.