Zit er in jou een arts of wetenschapper? Kom proefstuderen!

18 november 2019• NIEUWSBERICHT

Heb je na de open dag van de Universiteit Leiden nog geen definitieve studiekeuze kunnen maken? Kom dan vrijdag 29 of zaterdag 30 november proefstuderen in het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC). Leer door colleges en presentaties de bacheloropleidingen Geneeskunde en Biomedische wetenschappen kennen. Vergeet je niet aan te melden!

Wat is er allemaal te doen?

Tijdens het Proefstuderen volg je de presentaties, colleges en activiteiten die jij het interessantst vindt. Zo kun je bijvoorbeeld de proefcolleges ‘Hoe val je af met vet? en ‘Klopt het wel? Hartfunctie bij mens, muis en (andere) modellen’ bijwonen. Heb je vragen over een van de studies? Dan kun je terecht op onze informatiemarkt in de foyer van het onderwijsgebouw (gebouw 3).

Je kunt ook alvast kennismaken met het practicumonderwijs dat in het LUMC wordt gegeven. In het skillslab kun je aan de slag met verschillende kleine testen en onderzoeken. Enkele voorbeelden hiervan zijn bloedprikken, microscopisch onderzoek doen en reanimeren. Daarnaast worden er korte rondleidingen gehouden in het Anatomisch Museum. Hier staan ruim 800 anatomische preparaten en modellen opgesteld. In 2009 werd het Anatomisch Museum nog genomineerd voor de 'European Museum of the Year Award'.

Programma en locatie

Het Proefstuderen wordt gehouden in het onderwijsgebouw (gebouw 3) van het LUMC. Op vrijdag 29 november is er van 13.00 tot en met 16.45 uur een middagprogramma. Op zaterdag 30 november kun je van 10:00 tot en met 16:15 uur deelnemen aan de activiteiten. Het hele programma is terug te lezen in het programmaboekje van het Proefstuderen. Meer informatie staat op de website van Universiteit Leiden.

Meld je aan

Kom Proefstuderen als je in 4, 5 of 6 vwo zit, of instroomt vanuit het hbo. Ouders zijn welkom, maar aankomende studenten hebben voorrang als de collegezalen vol zijn. Wil je komen proefstuderen? Het programma voor Geneeskunde zit al vol, maar er zijn nog plekken voor Biomedische wetenschappen. Meld je aan via het aanmeldformulier

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen bij het LUMC?
Abonneer u dan op onze tweewekelijkse nieuwsbrief of neem een abonnement op het LUMC Magazine.