Prijzen, subsidies en benoemingen

7 november 2019• NIEUWSBERICHT

Onderzoekers en medisch specialisten van het LUMC ontvangen regelmatig prijzen en subsidies voor het onderzoek of werk dat ze verrichten. Daarnaast worden ze vanwege hun kennis en expertise vaak gevraagd voor belangrijke posten, zowel nationaal als internationaal. Wij laten u graag zien wie er de afgelopen twee weken is beloond met een mooie prijs, subsidie of benoeming.

Best Oral Presentation Prize for Patrick van der Zande

Patrick van der Zande, PhD student in Guigas’ group at the Department of Parasitology, won the Best Oral Presentation prize awarded during the 4th European AMPK workshop in Louvain-la-Neuve (Belgium).

His talk was entitled “Dendritic cell-specific deletion of LKB1 aggravates high-fat diet-induced insulin resistance in an AMPK-independent manner”.

Huisartsen-app Pacmed wint eerste LUMC AI hackathon

Team Pacmed is uitgeroepen tot winnaar van de eerste Artifical Intelligence hackathon van het LUMC. Pacmed ontwikkelde een app voor huisartsen die hen helpt met behulp van een AI-toepassing verdachte plekken op de huid te beoordelen, zodat melanomen vroegtijdig kunnen worden herkend.

Team Pacmed ontwikkelde een app die huisartsen in hun bestaande werkproces kunnen integreren. De app toont op basis van een foto, met behulp van een AI-toepassing, beelden van goede en kwaadaardige plekjes op de huid. De aangeboden beelden komen zo het dichtst bij de diagnose. Zo kan de huisarts beter adviseren of vervolgonderzoek door de dermatoloog nodig is. Niet alleen de technische aspecten scoorden goed maar de jury beoordeelde het project ook als laagdrempelig in gebruik en zeer goed toepasbaar in de praktijk. Team Pacmed zal nu samen met het LUMC het project in de praktijk proberen te brengen.

Translational Research Prize voor Abdoel el Ghalbzouri

Abdoel el Ghalbzouri, assistant professor van de afdeling Huidziekten, is de winnaar van de Translational Research Prize.

De prijs werd uitgereikt tijdens de eerste Regeneration Day op vrijdag 1 november. Op deze dag kwamen onderzoekers van FWN en LUMC samen om expertise te delen, nieuwe partnerschappen aan te gaan en alles te horen over de nieuwste ontwikkelingen in de regeneratieve geneeskunde. El Ghalbzouri gebruikt de prijs, ter waarde van 5000 euro, om een kleinschalige pilotstudie uit te voeren met als doel het beïnvloeden van de differentiatie van fibroblasten als potentiele gentherapie voor huidkanker. 

Leiden Regenerative Medicine Platform

De winnaar werd bepaald door een jury van het Leiden Regenerative Medicine Platform.  Wil je meer weten over wat er in het LUMC gebeurt op het gebied van regeneratieve geneeskunde? Bekijk dan de website rg.lumc.nl.

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen bij het LUMC?
Abonneer u dan op onze tweewekelijkse nieuwsbrief of neem een abonnement op het LUMC Magazine.