Prijzen en subsidies

17 mei 2018• NIEUWSBERICHT

Onderzoekers en medisch specialisten van het LUMC ontvangen regelmatig prijzen en subsidies voor het onderzoek of werk dat ze verrichten. Wij laten u graag zien wat er de afgelopen twee weken zoal aan prijzen en subsidies is uitgereikt. 

Prof. Jacques J.M. van Dongen ontvangt de Berend Houwen Award

LUMC-hoogleraar Medische Immunologie Jacques J.M. van Dongen mocht afgelopen weekend de Berend Houwen Award in ontvangst nemen met de lezing 'Flow cytometric immune monitoring in patient care'.

Hij kreeg deze prijs op de 31ste conferentie van de International Society of Laboratory Hematology in Brussel. Volgens de jury heeft professor Van Dongen baanbrekend onderzoek uitgevoerd en nieuwe ontdekkingen gedaan op het gebied van immuunmonitoring, met brede toepassingsmogelijkheden, die van groot belang zijn voor de patiëntenzorg, vooral voor patiënten die worden behandeld met nieuwe vormen van immunotherapie.

Dit onderzoek zal voor het LUMC van extra waarde zijn in combinatie met de nieuwe mogelijkheden van de Flowcytometrie Core Faciliteit (FCF) van het LUMC, omdat binnenkort nieuwe typen flowcytometers beschikbaar zullen komen, die perfect geschikt zijn voor immuunmonitoring in klinische trials en de patiëntenzorg.

MIT Poster Award voor Thilo Buck

Onderzoeker in opleiding aan de afdeling Oogheelkunde Thilo Buck heeft de MIT Poster Award gewonnen op het jaarlijkse congres van de Association for Research in Vision and Ophthalmology, van 29 april - 3 mei in Honolulu, Hawaii. Hij kreeg de award in de categorie Biochemistry/Molecular Biology, sectie Retinal Cell Biology. 

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen bij het LUMC?
Abonneer u dan op onze tweewekelijkse nieuwsbrief of neem een abonnement op het LUMC Magazine.