Prijzen en subsidies

29 maart 2018• NIEUWSBERICHT

Onderzoekers en medisch specialisten van het LUMC ontvangen regelmatig prijzen en subsidies voor het onderzoek of werk dat ze verrichten. Wij laten u graag zien wat er de afgelopen twee weken zoal aan prijzen en subsidies is uitgereikt. 

LUMC-onderzoekers onderscheiden op congres transplantatieverenigingen

Tijdens het Joint NTV-BTS Transplantation Congress 2018 (ook Bootcongres genoemd) op 15 en 16 maart in Rotterdam hebben drie onderzoekers van het LUMC een prijs ontvangen. Onderscheiden zijn dr. Javier Triñanes Ramos van de afdeling Interne geneeskunde-Nefrologie, dr. Herman Wunderink van de afdeling Medische Microbiologie en dr. Sebastiaan Heidt van de afdeling Immunohematologie en Bloedtransfusie.

Innovation Prize van de Swiss Academy of Ophthalmology voor oogarts Marc Gobin

Oud-LUMC-medewerker, oogarts Marc Gobin heeft, vele jaren na zijn pensionering, de Innovation Prize van de Swiss Academy of Ophthalmology gekregen voor zijn atraumatische strabismuschirurgie. De prijs is tijdens een driedaagse congres, van 28 februari t/m 2 maart, in Luzern aan hem uitgereikt.

Noor Rikkers wint award met Taskforce Rookvrije Start

Dinsdag 20 maart 2018 ontving Noor Rikkers met de Taskforce Rookvrije Start de Rookvrije Generatie Award in de categorie zorg. Met de Rookvrije Generatie Awards worden organisaties en mensen in het zonnetje gezet die zich hebben ingezet voor de Rookvrije Generatie.

V.l.n.r.: Noor Rikkers (kinderlongarts - LUMC), Ellen van der Linden (jeugdarts – JGZ Zuid-Holland West) en Clasien van der Houwen (gynaecoloog - Tjongerschans).

Noor Rikkers (links op de foto) is vice-voorzitter en ambassadeur van de Taskforce Rookvrije Start. Samen met ruim 350 zorgprofessionals – van verloskundige tot jeugdarts – willen zij dat meer (aanstaande) ouders stoppen met roken en rookvrij blijven. “Ruim een op de 5 lager opgeleide moeders rookt tijdens de zwangerschap en per jaar overlijden 60 baby’s omdat hun moeder rookt in de zwangerschap”, zegt Noor Rikkers. “Kinderen hebben recht op een rookvrije leven en dat begint met een rookvrije start. Daar zetten wij met onze Taskforce op in door met alle zorgprofessionals die betrokken zijn bij de zwangerschap, geboorte en het jonge opgroeiende kind het onderwerp te bespreken en ouders te begeleiden naar stoppen met roken.”

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen bij het LUMC?
Abonneer u dan op onze tweewekelijkse nieuwsbrief of neem een abonnement op het LUMC Magazine.