Prijzen en subsidies

14 september 2017• NIEUWSBERICHT

Onderzoekers en medisch specialisten van het LUMC ontvangen regelmatig prijzen en subsidies voor het onderzoek of werk dat ze verrichten. Wij laten u graag zien wat er de afgelopen twee weken zoal aan prijzen en subsidies is uitgereikt. 

Subsidie voor onderzoek naar fysiotherapie na een totale heup- of knievervanging

Onderzoekers van de afdeling Orthopaedie, Revalidatie en Fysiotherapie krijgen een subsidie van 300.000 voor een landelijk onderzoek naar fysiotherapie na een totale heup- of knievervanging. De studie is een samenwerking van meerdere ziekenhuizen en wordt geleid door het LUMC en het ErasmusMC.

De projectgroep vanuit het LUMC bestaat uit prof. Thea Vliet Vlieland, dr. Maaike Gademan, en dr. Wilfred Peter. In de zogenoemde PATIO (PhysiotherApeutic Treat-to-target Intervention after Orthopaedic surgery)-studie onderzoeken zij de kosteneffectiviteit van een gestandaardiseerde fysiotherapeutische behandelstrategie na totale heup- en knievervanging. 

Patiënt centraal

Gademan: “In deze strategie staan de transmurale samenwerking en zorg-op-maat voor de individuele patiënt centraal. Een werkgroep met fysiotherapeuten uit de eerste lijn, ziekenhuisfysiotherapeuten en orthopedisch chirurgen ontwerpt de behandelstrategie.” De onderzoekers vergelijken deze strategie met de huidige fysiotherapeutische behandeling. 

De subsidie is toegekend door de Stichting Zorgevaluatie binnen het programma ‘Leading the Change.’ Dit project is voorgedragen door de Nederlandse Orthopaedische Vereniging en het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie.

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen bij het LUMC?
Abonneer u dan op onze tweewekelijkse nieuwsbrief of neem een abonnement op het LUMC Magazine.