Prijzen en subsidies

19 november 2015• NIEUWSBERICHT

Geld voor zeldzame botziekte

De Bontius Stichting heeft onlangs een cheque van 50.000 euro in ontvangstgenomen van het Huisweid Festival voor onderzoek naar de zeldzame botziekte fibreuze dysplasie. Daarvoor is nu al 145.000 euro geworven. De fondsenwerving gaat onverminderd door met de nieuwe campagnesite www.botonderzoek.nl. 

Het onderzoek staat onder leiding van Sander Dijkstra en Bas Majoor van de afdeling Orthopedie. In totaal is er 250.000 euro nodig voor dit onderzoek. Dankzij een anonieme donateur krijgt fondsenwerving voor fibreuze dysplasie nu wel op een heel bijzondere manier extra aandacht door gratis reclame op digitale zuilen langs o.a. de A5 en de A16.
Botonderzoek.nl

Doneren kan nu ook via de speciale website van het LUMC voor fibreuze dysplasie www.botonderzoek.nl. Bekijk het filmpje van Sam, tiener en LUMC-patiënt met fibreuze dysplasie. 

Subsidie voor 3D-print afdichting open ruggetje

Met gebruik van een 3D-printer een open ruggetje (spina bifida) van een foetusbehandelen? Voor dat idee heeft prof. DickOepkes een Open Mind-subsidie ontvangen van Technologiestichting STW. Open Mind is door STW in het leven geroepen als laagdrempelige subsidie voor origineel onderzoek. Samen met Alex Eggink, verbonden aan het Erasmus MC, gaat hij dat idee verder ontwikkelen.

Lees het uitgebreide nieuwsbericht.

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen bij het LUMC?
Abonneer u dan op onze tweewekelijkse nieuwsbrief of neem een abonnement op het LUMC Magazine.