Kunst in het LUMC

Kunst en onderwijs (Honours class)

De Kunstcommissie van het LUMC en de Universiteit Leiden organiseren samen de Honours class ‘Kijken is de (genees)kunst’. Als toekomstige arts verbeter je hiermee je diagnostische en empathische vaardigheden.

Doel Honours class

De Honours class bestaat uit 9 lesonderdelen waarmee je als student je kritische blik traint via kunst. Docenten vanuit verschillende vakdisciplines stimuleren je breder te kijken. Het doel is via kunst empathische vaardigheden te ontwikkelen en beter leren waarnemen en interpreteren in de geneeskunst. 

Met de Honours class Kijken is de (genees)kunst van het LUMC en de Universiteit Leiden train je je kritische blik als toekomstige arts.

Poster 1v 2024.jpg

Kijken is de (genees)kunst: voor wie?

De Honours class ‘Kijken is de (genees)kunst’ is onderdeel van het Honours College. Daarnaast kunnen alle bachelorstudenten deelnemen die zich eenmalig in de (genees)kunst willen verdiepen. Voor de deelname wordt geselecteerd op motivatie en gemiddeld cijfer van je bacheloropleiding. Voorkennis van kunst of geneeskunde is niet vereist, affiniteit met kunst én een actieve houding wel.