Actueel

Kwaliteitsvisie Spoedeisende Zorg - Zorgverzekeraars Nederland

Zorgverzekeraars starten het overleg met ziekenhuizen over de kwaliteit en de organisatie van de complexe spoedeisende zorg in Nederland. Zij doen dit op basis van de in februari 2013 gepubliceerde                 Kwaliteitsvisie Spoedeisende zorg (PDF). Bij de complexe spoedzorg moet de patiĆ«nt snel in een gespecialiseerd ziekenhuis terechtkomen voor een adequate behandeling door een ervaren team. Dit verhoogt de kans op overleven en verlaagt het risico op blijvende beperkingen. De kern van de aanpak is daarom complexe spoedeisende zorg meer te concentreren bij minder ziekenhuizen. De spoedeisende basiszorg blijft dicht bij burgers beschikbaar.   

Netwerkafspraken boek 

Het Netwerkafspraken boek (Augustus 2015) van Traumacentrum West geeft een overzicht van de werkzaamheden van het Traumacentrum in regio West en beschrijft de verscheidenheid aan afspraken die bestaan tussen alle ketenpartners betrokken bij de traumazorg.

Regionale Traumaprotocollen

Afgelopen jaar heeft de protocolcommissie van Traumaregio West na intensieve samenwerking een mooi boek afgeleverd. De Regionale Traumaprotocollen worden binnenkort op deze site gepubliceerd.

Agenda

Op dinsdag 11 oktober 2016 word het Symposium Trauma Centrum West gehouden in Corpus Oegstgeest. Het thema is: 'Trauma & Psyche' met het volgende programma symposium. De avond zal worden voorgezeten door Drs. M. van der Elst. U kunt zich registreren via de website: www.symposiumTCW.nl        
Aanvang symposium 16.30 uur. De avond zal om 21.00 uur afgesloten worden met een borrel. 
Lokatie: Corpus Oegstgeest - Willem Einthovenstraat 1 - 2342 BH - Oegstgeest

TOWN-bijeenkomst 
De geplande TOWN-bijeenkomsten in 2017:

  • 10 januari 2017
  • 14 maart 2017
  • 30 mei 2017
  • 19 september 2017
  • 14 november 2017

Multidisciplinaire traumabespreking

meer informatie over de multidisciplinaire traumabespreking

Nieuwsbrief                 

Nieuwsbrief december 2016
Nieuwsbrief mei 2016
Nieuwsbrief december 2015
Nieuwsbrief juli 2015
Nieuwsbrief juli 2014