Actueel

2019 Jaarverslag

Hierbij presenteren wij ons digitale jaarverslag 2019. Het jaarverslag geeft een overzicht van activiteiten en diensten van het Netwerk Acute Zorg West (Traumacentrum West, ROAZ en OTO), in samenwerking met de ketenpartners in regio Hollands Midden en Haaglanden.De coronaspecial nieuwsbrief van juni 2020 staat online!

De juni editie van de nieuwsbrief van Netwerk Acute Zorg West en Traumacentrum West staat online! Deze nieuwsbrief staat volledig in het teken van de coronacrisis.

Nieuwsbrief juni 2020

De nieuwsbrief van december 2019 staat online!

De december editie van de nieuwsbrief van Netwerk Acute Zorg West staat online! Bekijk hem nu voor het laatste nieuws en de belangrijkste ontwikkelingen in de regio!


20 jaar traumacentra: the future is now!

Dinsdag 8 oktober vierden we de 20-jarige jubileumeditie van ons traumasymposium samen met 270 aanwezigen uit de gehele regio. Met een gemiddeld rapportcijfer van de aanwezigen van een 8,5 kunnen we concluderen dat de onderwerpen en de sprekers de aanwezigen hebben geïnspireerd.

Een avond over hoe ver we zijn gekomen en hoe ver we nog kunnen komen in de traumazorgketen.Digitaliseren, artificial intelligence, robotica, benutten van de kennis binnen ons zorgnetwerk.We werden meegenomen door de geschiedenis van het traumacentrum, hoe samenwerken in de keten tot innovaties en kwaliteitsverbetering heeft geleid. Hoe kunnen we de nieuwste technologie gebruiken om de zorg nóg beter te maken? Als personeel in de zorg schaars is, zijn er dan alternatieven vanuit artificial intelligence en robotica? Hoe kunnen we het werken inde zorg aantrekkelijker maken, de werkdruk verlagen, de fysieke belasting beperken? De OK van de toekomst biedt hele reële mogelijkheden, die nu al getest en gebuikt worden.Vervolgens het verhaal over het exoskelet en het gebruik daarvan in de revalidatie van patiënten met een partiele of complete dwarslaesie. Middels een demonstratie een patiënt laten zien hoe hij het exoskelet zelf aan kan trekken en ermee kan staan en lopen, ondanks een complete dwarslaesie. Een indrukwekkende technologische ontwikkeling met een persoonlijk verhaal.

Na het traditionele stamppottenbuffet, volgde het verhaal over de gevaren van digitaliseren. Hoe houden we de zorg veilig terwijl we de nieuwste digitale ontwikkelingen bijhouden?

De afsluiter van de avond was Andre Kuipers. Als arts en astronaut legde hij de verbinding tussen technologische ontwikkelingen in de medische zorg en de ruimtevaart. Medici leren van de ruimtevaart en het wetenschappelijk onderzoek rondom de ruimtevaart, maar ook andersom. Een inspirerend verhaal waarna iedereen tevreden naar de borrel of naar huis ging.
Over twintig jaar zal de zorg er waarschijnlijk heel anders uit zien, maar we zijn al een heel eind op weg met innoveren. Artificial intelligence, nieuwe technieken, robotica: we ontkomen er niet aan. Kortom “The future is now!”De nieuwsbrief van oktober 2019 staat online!

De nieuwste nieuwsbrief van Traumacentrum West staat online! Bekijk hem nu voor het laatste nieuws en de belangrijkste ontwikkelingen in de regio!Traumaregistratie Regio West Rapportage 2018

De Traumaregistratie rapportage van regio West over 2018 is nu gereed!
U kunt deze hier inlezen.
Dit rapport beschrijft de omvang van de zorg aan traumapatiënten die in 2018 opgenomen zijn geweest in de regio West. Hiervoor is gebruikgemaakt van data uit de ziekenhuizen met een Spoedeisende hulp (SEH) afdeling in onze regio.
Mocht u geïnteresseerd zijn in meer details of aanvullende informatie, neemt u dan contact op met ons netwerkbureau.
Graag bedanken we alle medewerkers van instellingen in onze regio die een bijdrage hebben geleverd aan het verzamelen van gegevens voor deze rapportage.
Wij wensen u veel leesplezier. Jaarverslag 2018

Hierbij presenteren wij ons jaarverslag 2018
In 2018 zijn we steeds verder gaan samenwerken tussen de bureaus, met als resultaat dit gezamenlijke verslag van de netwerken trauma zorg, acute zorg en OTO.

Met vriendelijke groet,

Netwerk Acute Zorg West, Traumacentrum West en OTO regio West
Denise Altena, Hilde de Hoog en Martie van Beuzekom
 Nieuwsbrief Juni 2019

De nieuwste nieuwsbrief van Traumacentrum West staat online! Bekijk hem nu voor het laatste nieuws en de belangrijkste ontwikkelingen in de regio!