Logo Traumacentrum West Logo Traumacentrum West
Traumacentrum West
 

Traumacentrum West

Traumacentra

Het Leids Universitair Medisch Centrum, het HagaZiekenhuis en het Medisch Centrum Haaglanden vormen samen het Traumacentrum West. De basis van deze aanwijzing is het regionaliseren van de traumazorg en het binnen de regio organiseren van goede opvang en behandeling van traumapatiënten door de hele keten van traumazorg heen. Deze 3 ziekenhuizen zijn zogenaamde level 1 traumaziekenhuizen d.w.z. dat zij het hoogste niveau van traumazorg kunnen verlenen.

In 1999 zijn door de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) tien traumacentra in Nederland aangewezen, om de kwaliteit van de opvang, behandeling en zorg voor (poly)traumapatiënten te waarborgen en waar mogelijk te verbeteren. . De Nederlandse Trauma centra zijn bestuurlijk verenigd in de Landelijke Netwerk Acute Zorg ( LNAZ).

De traumacentra hebben, naast de zorgtaak voor de meest ernstig gewonde patiënten, drie bijzondere taken ten aanzien van het realiseren van de organisatie van zorg rondom de traumapatiënt:

  1. Het opbouwen, onderhouden en coördineren van een traumazorgnetwerk.
  2. Een kenniscentrum zijn (traumaregistratie, onderzoek, onderwijs).
  3. Het  organiseren en onderhouden van een beschikbaar Mobiel Medisch Team als aanvulling op de reguliere préhospitale zorg.
 
De organisatie

Meer weten over het werk van het Traumacentrum West?

Kijk dan bij de pagina's Samenwerking drie ziekenhuizen, Regio en Medewerkers.


 
Taken traumacentrum

Lees verder op de pagina Traumazorg, Traumazorgnetwerk, Kenniscentrum en Mobiel Medisch Team.


 
De ketenpartners

Het Traumacentrum West heeft de volgende ketenpartners.


 
Missie en doelen

Lees verder op de pagina Missie en doelen.