Van Parijs naar Rotterdam voor het goede doel!

Tijdens het Pinksterweekend 2019 doen 25 medewerkers van het LUMC mee aan de Roparun. Dit is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs naar Rotterdam, waarbij zij in teamverband geld willen ophalen om de kwaliteit van het leven van kankerpatiënten te verbeteren.

“We hebben een heel divers team, met medewerkers van de Medische oncologie, Heelkunde, Gynaecologie, ICT, Radiotherapie en Klinische Farmacologie en Toxicologie’’, vertelt initiatiefnemer dr. Ellen Kapiteijn (internist-oncoloog). “We hebben allemaal hetzelfde doel: samen een mooi bedrag ophalen en als team over de finish komen in Rotterdam!’’

Het geld dat wordt opgehaald tijdens de Roparun wordt toegekend aan instellingen, goede doelen of projecten die bijdragen aan het motto van de Roparun: “Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven.’’

Hierbij kan gedacht worden aan de inrichting van een inloophuis waar (ex-)kankerpatiënten en/of naasten elkaar kunnen ontmoeten. Of bijvoorbeeld aan vakanties voor mensen met kanker en hun familie zodat zij, ook in een akelige periode, een mooie herinnering kunnen creëren. Of bijvoorbeeld aan workshops in ziekenhuizen waarbij mensen met kanker leren omgaan met uiterlijke veranderingen die ze ondervinden door de behandelingen. Zelfs de inrichting van een hospice kan een goed doel zijn, om ervoor te zorgen dat mensen tijdens hun laatste levensfase in een prettige omgeving kunnen verblijven.

Om een zo groot mogelijk bedrag op te halen is het team druk bezig met het benaderen van sponsoren en het opzetten van verschillende acties. Mocht u nog een leuk idee hebben, neem dan contact met ons op: Roparun@lumc.nl.

Mocht u ons willen steunen, dan kan dat via de website van de Roparun.