Onderwijs en opleidingen

In het  LUMC is onderwijs één van de kerntaken. De afdelingen die onderdeel uitmaken van het LUMC Oncologie Centrum leveren een actieve bijdrage aan de onderwijstaken van het LUMC. Dit geldt voor de studies Geneeskunde en Biomedische Wetenschappen en de opleidingen tot medisch specialist en gespecialiseerd verpleegkundige.

Binnen het LUMC Oncologie Centrum gaan onderwijs en opleiding hand in hand met de patiëntenzorg. Dit is uitermate belangrijk voor het bevorderen van kennis over oncologische zorg (innovatie) en voor het vroeg rekruteren van talenten op het gebied van onderzoek en patiëntenzorg. 

Patiëntenzorg en opleiding

Dat wij een opleidingsinstituut zijn kunt u merken tijdens de zorg die u bij ons krijgt. Mogelijk zijn er coassistenten en/of artsen in opleiding aanwezig gedurende uw afspraken. Mocht u dit niet willen, dan kunt u dit natuurlijk altijd aangeven.

Opleiding binnen het LUMC Oncologie Centrum

De afdelingen betrokken bij het LUMC Oncologie Centrum richten zich, naast doelgroepen waarbij onderwijs deel uitmaakt van een algemene opleiding, met name op doelgroepen die een bijzondere belangstelling en expertise in het vakgebied van de oncologie, immunologie en moleculaire biologie hebben.