Bachelor en Master

Onderwijsblokken en lijnonderdelen Bachelor Geneeskunde en Biomedische Wetenschappen; Co-schap interne geneeskunde en semi-artsstage

De informatie is te vinden in de elektronische studiegids (algemene informatie), op Blackboard (studenten) en op Sharepoint (docenten).

Dedicated schakeljaar

Het dedicated schakeljaar interne geneeskunde bestaat uit drie delen.

  • Het eerste deel is een basisstage Interne Geneeskunde (10 weken) in een (geselecteerde) perifere opleidingskliniek in de Leidse opleidingsregio. Hoofddoel is ervaring opdoen met klinische opnames op de afdeling interne geneeskunde.
  • De 2e periode is een wetenschapstage (14 weken) bij Klinische Epidemiologie.
  • De 3e periode (16 weken) word je ingezet als semi-arts op de afdeling Interne Geneeskunde in het LUMC. Belangrijke doelstelling daarvan is competenties en vaardigheden ontwikkelen in acute interventie, diagnostiek en therapie. Daarnaast maak je kennis met de verschillende differentiatiestages binnen de interne geneeskunde.

Aantal plaatsen

De Opleiding Interne Geneeskunde stelt voor de regio Leiden jaarlijks 6 plaatsen beschikbaar voor een dedicated schakeljaar. Per 2 maanden start 1 kandidaat met dit schakeljaar.

Sollicitatieprocedure

Geïnteresseerden kunnen solliciteren door onderstaande informatie te mailen naar onderwijsservicepunt@lumc.nl:

  • sollicitatie- en motivatiebrief;
  • cijferlijst;
  • beoordeling coassistentschap Interne Geneeskunde M-1;
  • contactgegevens (en akkoord) van te benaderen referenten.

Richt de brief aan mw. mr. E.J. de Lange, Adviseur Opleiding interne Geneeskunde, C-7-Q, postbus 9600, 2300 RC  LEIDEN. 

Bij haar kun je ook terecht voor aanvullende informatie.

Doorstroom naar vervolgopleiding

Na het succesvol afronden van het schakeljaar worden de kandidaten tweemaal per jaar, of eerder op voorspraak van de hoofdopleider, toegelaten tot de reguliere sollicitatieronde in september en een extra ronde in februari. Bij elke ronde wordt, mits de kandidaat geschikt is, minstens 1 schakel-kandidaat toegelaten tot de Opleiding Interne Geneeskunde (schakel-AIOS).

Tegen het einde van het eerste opleidingsjaar als AIOS Interne Geneeskunde beoordeelt de hoofdopleider of de AIOS, vanwege competenties opgedaan in het schakeljaar, in aanmerking komt voor een verkorting (tot max. 6 maanden) van de totale opleidingsduur tot internist.

Kijk ook bij:
www.knmg.nl
www.internisten.nl