Myomen/ vleesboom in de baarmoeder

Onze zorg

Eén op de twee vrouwen ontwikkelt in haar leven één of meerdere myomen (vleesbomen). De helft van deze vrouwen ervaart klachten van hevig menstrueel bloedverlies, pijnlijke menstruaties en mechanische klachten. Dit leidt vaak tot een sterk verminderde kwaliteit van leven en ziekteverzuim. Het LUMC onderzoekt en behandelt vrouwen met myomen, zowel medicamenteus als met innovatieve minimaal-invasieve oplossingen. Omdat iedereen uniek is, wordt er samen met de patiënte gezocht naar de voor haar beste behandelmethode.

Ruime ervaring met ondezoek naar en behandeling van myomen

Het LUMC heeft ruim 50 jaar ervaring in behandeling van en onderzoek naar myomen en biedt een compleet pakket aan behandelmethoden aan. Van medicamenteuze behandeling tot innovatieve operatieve oplossingen; u bent hier op de juiste plek. 

Bovendien wordt altijd in samenspraak met u gekeken welke behandelmethode nu juist voor u geschikt is. Hierbij wordt gebruik gemaakt van accurate beeldvorming (doppler echografie, MRI) en heeft u snel antwoord op uw vragen. In nauwe samenwerking met de afdeling Radiologie wordt ook embolisatie van de myomen aangeboden. 

Gespecialiseerd in fertiliteit

Juist ook voor vrouwen met een verminderde vruchtbaarheid biedt het LUMC in samenwerking met de afdeling fertiliteit op maat gemaakte fertiliteitsparende behandelingen aan.

Wetenschappelijk onderzoek naar myomen

Als toonaangevend academisch centrum initiëert en participeert het LUMC in tal van landelijke en internationale onderzoeken naar nieuwe behandelmethoden van myomen. U kunt gevraagd worden om uw medewerking, om de zorg voor vrouwen met myomen nog beter te maken.


Wat is een myoom
Wat zijn de symptomen van een myoom?
Wat is de oorzaak van een myoom?