Verpleegafdelingen

Bezoektijden verpleegafdelingen

Bezoekers zijn van harte welkom in het LUMC. Wilt u een patiënt bezoeken? Controleer dan eerst de bezoektijden van de verpleegafdelingen. U kunt bij de informatiebalie op de begane grond altijd om hulp vragen.

Komt u naar het LUMC? Vul eerst de COVID-vragenlijst in!

Bij de hoofdingang van het LUMC vragen we naar uw ingevulde COVID-vragenlijst. Vul deze voor uw bezoek in en neem hem mee.

 

Bent u patiënt? Dan zetten we de vragenlijst 4 dagen voor uw bezoek klaar in mijnLUMC. U kunt hem daar invullen. Open mijnLUMC vast op uw smartphone als u op de dag van uw afspraak bij de hoofdingang komt. We kunnen dan gelijk de vragenlijst bekijken.

Bent u bezoeker? Vul de vragenlijst in en print hem uit of maak een screenshot of foto. Houd de lijst bij de hand als u bij de hoofdingang komt.

 

De vragenlijst is slechts 48 uur geldig. Vul hem dus pas vlak voor uw komst naar het LUMC in. Als u geen ingevulde COVID-vragenlijst bij u heeft, helpen we u bij de hoofdingang verder. Het duurt dan mogelijk wel wat langer voordat u het LUMC binnen kunt gaan. Lees ook de overige belangrijke informatie voordat u naar het LUMC komt.

Aangepaste bezoekersregeling verpleegafdelingen

Om het risico op verspreiding van het coronavirus zo klein mogelijk te houden nemen we in het LUMC extra maatregelen. U kunt voortaan alleen op bezoek gaan bij een patiënt, door een afspraak te maken met de desbetreffende verpleegafdeling. De afdeling plant vervolgens een tijdslot in waarop u langs kunt komen. Hierbij geldt de regel: maximaal 2 dezelfde bezoekers per opgenomen patiënt per dag.     Kom niet eerder dan op de afgesproken tijd naar het LUMC. Mocht u niet op de afdeling kunnen wachten tot de afgesproken tijd dan wordt u verwezen naar 't Paleijhs (route 761), waar een tijdelijke wachtkamer is gecreëerd. Deze wachtkamer is uiteraard ingericht volgens de landelijke regels.

 


Om alle bezoeken mogelijk te maken, zijn de bezoektijden verruimd. Bezoek vindt voortaan gespreid plaats en is mogelijk tot 20:00 uur. Een bezoek duurt in principe voortaan niet langer dan een uur. Enkele afdelingen, zoals de IC, hanteren afwijkende bezoektijden. Tijdens het maken van de afspraak wordt u hierover geïnformeerd. De bezoektijden die verderop op deze pagina per afdeling zijn vermeld, zijn tijdelijk niet van toepassing.

 

Bij patiënten die in het LUMC liggen met een (mogelijke) coronavirusinfectie (COVID-19) is het slechts beperkt mogelijk om op bezoek te komen. Dit gaat altijd in overleg met de afdeling. Ook ontvangt u informatie over de aanvullende procedures.

Het LUMC beschikt over een App, waarmee u makkelijk de weg kunt vinden in het LUMC. Wij bieden diverse voorzieningen voor bezoekers, zoals een restaurant, stilteruimtes en winkels. Als u het LUMC bezoekt willen wij u vragen om onze huisregels in acht te nemen, zodat het ziekenhuis prettig en veilig blijft voor alle medewerkers, patiënten en bezoekers.

Ligt een familielid of bekende in het LUMC en kunt u niet langskomen? Dan kunt u gemakkelijk een kaartje sturen via Kaartje2go.


Acute Opname Afdeling
Chirurgie 1 (Oncologische chirurgie, Gastro-intestinale chirurgie)
Chirurgie 2 (Algemene chirurgie, Ongevalschirurgie, Orthopedie, Plastische Chirurgie, Urologie, Vaatchirurgie)
Dagbehandeling
GeboorteHuis Leiden
Verpleegafdeling KOHG (Keel-, Neus- en Oorheelkunde, Mondziekten en Kaak- en Aangezichtschirurgie, Oogheelkunde, Huidziekten en Gynaecologie)
Hartziekten
LUMC Oncologie Centrum Klinisch - Hematologie (LOKH)
Intensive Care volwassenen (Unit 1 en Unit 2, Unit 3 en Unit 4 en Medium Care)
Intensive Care kinderen
Interne Geneeskunde (Algemene Interne Geneeskunde, Reumatologie, Nierziekten, Endocrinologie en stofwisselingsziekten, Infectieziekten)
Kort verblijf
Longziekten, Maag- Darm en Leverziekten en Nucleaire Geneeskunde
Neonatologie (High care en Intensive Care)
Neuro medium care, Neurologie, Neurochirurgie
Oncologie
Psychiatrie
Thorax-chirurgie
Transplantatie Centrum (Transplantatie, Niertransplantatie)
Verloskunde en Neonatologie Medium Care
Willem-Alexander Kinderziekenhuis