Verpleegafdelingen

Bezoektijden verpleegafdelingen

Bezoekers zijn van harte welkom in het LUMC. Wilt u een patiënt bezoeken? Controleer dan eerst de bezoektijden van de verpleegafdelingen. U kunt bij de informatiebalie op de begane grond altijd om hulp vragen.

Regels als u op bezoek komt bij een patiënt

Voor het bezoeken van een patiënt gelden de volgende regels:

  • U bent welkom om een opgenomen patiënt te bezoeken. We vragen u om hier verstandig mee om te gaan. Kom niet met te veel mensen op bezoek. Dit doen we om onze kwetsbare patiënten te beschermen.
  • We vragen u dringend om een mondneusmasker te dragen als u op bezoek komt bij een patiënt. Kom ook niet met te veel mensen op bezoek. Dit doen we om onze kwetsbare patiënten te beschermen. Maskers zijn beschikbaar bij de ingang van de verpleegafdeling en bij de hoofdingang van het LUMC.
  • Bezoektijden zijn tussen 14.00 uur en 20.00 uur. Een bezoek duurt in principe niet langer dan een uur. 
  • Afdelingen zoals de Intensive Care kunnen andere bezoektijden hanteren, in het belang van de patiëntenzorg. Bezoekers worden hierover persoonlijk geïnformeerd.
  • Voor ouders van opgenomen kinderen (afdelingen WAKZ, NICU, IC Kinderen, Geboortehuis en Curium) geldt een aparte regeling. Zij worden hierover persoonlijk geïnformeerd.
  • Bij COVID-klachten kunt u niet op bezoek komen.
  • Heeft u een huisgenoot/gezinslid die in de afgelopen drie weken een bewezen COVID-infectie heeft gehad? Of bent u in de afgelopen 14 dagen in het buitenland in gebied geweest met een oranje of rood reisadvies (ook als dit tijdens uw verblijf is ontstaan)? Kom dan niet op bezoek.

Het LUMC beschikt over een App, waarmee u makkelijk de weg kunt vinden in het LUMC. Wij bieden diverse voorzieningen voor bezoekers, zoals een restaurant, stilteruimtes en winkels. Als u het LUMC bezoekt willen wij u vragen om onze huisregels in acht te nemen, zodat het ziekenhuis prettig en veilig blijft voor alle medewerkers, patiënten en bezoekers.

Ligt een familielid of bekende in het LUMC en kunt u niet langskomen? Dan kunt u gemakkelijk een kaartje sturen via Kaartje2go.


Acute Opname Afdeling
Chirurgie 1 (Oncologische chirurgie, Gastro-intestinale chirurgie)
Chirurgie 2 (Algemene chirurgie, Ongevalschirurgie, Orthopedie, Plastische Chirurgie, Urologie, Vaatchirurgie)
Dagbehandeling
GeboorteHuis Leiden
Verpleegafdeling KOHG (Keel-, Neus- en Oorheelkunde, Mondziekten en Kaak- en Aangezichtschirurgie, Oogheelkunde, Huidziekten en Gynaecologie)
Hartziekten
LUMC Oncologie Centrum Klinisch - Hematologie (LOKH)
Intensive Care volwassenen (Unit 1 en Unit 2, Unit 3 en Unit 4 en Medium Care)
Intensive Care kinderen
Interne Geneeskunde (Algemene Interne Geneeskunde, Reumatologie, Nierziekten, Endocrinologie en stofwisselingsziekten, Infectieziekten)
Longziekten, Maag- Darm en Leverziekten en Nucleaire Geneeskunde
Neonatologie (High care en Intensive Care)
Neuro medium care, Neurologie, Neurochirurgie
Oncologie
Psychiatrie
Thorax-chirurgie
Transplantatie Centrum (Transplantatie, Niertransplantatie)
Verloskunde en Neonatologie Medium Care
Willem-Alexander Kinderziekenhuis