Verpleegafdelingen

Bezoektijden verpleegafdelingen

Bezoekers zijn van harte welkom in het LUMC. Wilt u een patiënt bezoeken? Controleer dan eerst de bezoektijden van de verpleegafdelingen. U kunt bij de informatiebalie op de begane grond altijd om hulp vragen.

Komt u naar het LUMC? Vul eerst de COVID-vragenlijst in!

Bij de hoofdingang van het LUMC vragen we naar uw ingevulde COVID-vragenlijst. Vul deze voor uw bezoek in en neem hem mee.

 

Bent u patiënt? Er staat een vragenlijst voor u klaar in mijnLUMC. U kunt hem daar invullen. Open mijnLUMC vast op uw smartphone als u op de dag van uw afspraak bij de hoofdingang komt. We kunnen dan gelijk de vragenlijst bekijken. Heeft u geen smartphone? Print de vragenlijst dan uit vanaf uw computer of maak een screenshot of foto. 

Bent u bezoeker? Vul de vragenlijst in en print hem uit of maak een screenshot of foto. Houd de lijst bij de hand als u bij de hoofdingang komt.  

 

De vragenlijst is slechts 48 uur geldig. Vul hem dus pas vlak voor uw komst naar het LUMC in. Als u geen ingevulde COVID-vragenlijst bij u heeft, helpen we u bij de hoofdingang verder. Het duurt dan mogelijk wel wat langer voordat u het LUMC binnen kunt gaan. Lees ook de overige belangrijke informatie voordat u naar het LUMC komt.

Aangepaste bezoekersregeling verpleegafdelingen

In verband met het coronavirus kunt u alleen op afspraak op bezoek bij een opgenomen patiënt. Een aangewezen contactpersoon van de patiënt maakt de afspraak met het secretariaat van de afdeling. Voor bezoek gelden de volgende regels: 

  • Er mogen per dag maximaal 2 volwassen bezoekers en 1 kind onder de 13 jaar langskomen bij een opgenomen patiënt.
  • Bezoektijden: tussen 14:00 – 20.00 uur. Let op, afdelingen kunnen deze tijdspanne versmallen, indien de patiëntenzorg daarom vraagt
  • Een bezoek duurt in principe niet langer dan een uur
  • Geen bezoek bij COVID-klachten
  • Neem de bevestiging van de bezoekafspraak mee naar de screening bij de ingang
  • Kom niet eerder dan op de afgesproken tijd naar het LUMC
  • Op sommige afdelingen, zoals de Intensive Care, gelden afwijkende bezoektijden. Tijdens het maken van de afspraak wordt u hierover geïnformeerd

Bij patiënten die in het LUMC liggen met een (mogelijke) coronavirusinfectie (COVID-19) is het slechts beperkt mogelijk om op bezoek te komen. Dit gaat altijd in overleg met de afdeling. Ook ontvangt u informatie over de aanvullende procedures.

Het LUMC beschikt over een App, waarmee u makkelijk de weg kunt vinden in het LUMC. Wij bieden diverse voorzieningen voor bezoekers, zoals een restaurant, stilteruimtes en winkels. Als u het LUMC bezoekt willen wij u vragen om onze huisregels in acht te nemen, zodat het ziekenhuis prettig en veilig blijft voor alle medewerkers, patiënten en bezoekers.

Ligt een familielid of bekende in het LUMC en kunt u niet langskomen? Dan kunt u gemakkelijk een kaartje sturen via Kaartje2go.


Acute Opname Afdeling
Chirurgie 1 (Oncologische chirurgie, Gastro-intestinale chirurgie)
Chirurgie 2 (Algemene chirurgie, Ongevalschirurgie, Orthopedie, Plastische Chirurgie, Urologie, Vaatchirurgie)
Dagbehandeling
GeboorteHuis Leiden
Verpleegafdeling KOHG (Keel-, Neus- en Oorheelkunde, Mondziekten en Kaak- en Aangezichtschirurgie, Oogheelkunde, Huidziekten en Gynaecologie)
Hartziekten
LUMC Oncologie Centrum Klinisch - Hematologie (LOKH)
Intensive Care volwassenen (Unit 1 en Unit 2, Unit 3 en Unit 4 en Medium Care)
Intensive Care kinderen
Interne Geneeskunde (Algemene Interne Geneeskunde, Reumatologie, Nierziekten, Endocrinologie en stofwisselingsziekten, Infectieziekten)
Longziekten, Maag- Darm en Leverziekten en Nucleaire Geneeskunde
Neonatologie (High care en Intensive Care)
Neuro medium care, Neurologie, Neurochirurgie
Oncologie
Psychiatrie
Thorax-chirurgie
Transplantatie Centrum (Transplantatie, Niertransplantatie)
Verloskunde en Neonatologie Medium Care
Willem-Alexander Kinderziekenhuis