Over het LUMC Oncologie Centrum

Het LUMC Oncologie Centrum , onderdeel van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) is een in kanker gespecialiseerd centrum waar alle oncologische expertise van het LUMC samenkomt.

Binnen het LUMC Oncologie Centrum kunnen patiënten terecht voor alle oncologische zorg. Patiënten krijgen, in samenwerking met ons netwerk, de best mogelijke zorg, die gebaseerd is op innovatie en gekoppeld aan vooruitstrevend wetenschappelijk onderzoek op het gebied van oncologie. Het centrum kan hierdoor gebruik maken van de meest geavanceerde diagnostiek- en behandelmethoden om tot het beste resultaat te komen.

Voor elk type kanker werkt een gespecialiseerd team van artsen en verpleegkundigen nauw met elkaar samen om optimale en persoonlijke zorg te kunnen garanderen. Door deze nauwe (multidisciplinaire) samenwerking zijn nieuwe medicijnen en behandelingen sneller beschikbaar voor onze patiënten. Naast de aandacht voor de medische aspecten van kanker, is binnen deze teams ook ruim aandacht voor de psychosociale en maatschappelijke problemen die de ziekte met zich meebrengt.