Folders, informatie en lotgenotencontact

Folders

Alle patiëntenfolders van de afdeling Reumatologie vindt u op het algemene gedeelte van de LUMC-website.

Het Reumafonds geeft samen met de Reumapatiëntenbond een serie voorlichtingsbrochures uit. Over reuma in het algemeen "Wat is reuma" en de verschillende vormen van reuma, maar ook over medicatie, onderzoek en behandeling en het leren omgaan met reuma.
U kunt deze brochures aanvragen bij het ReumaNederland.

Informatie

Op het internet is veel informatie te vinden. Voorbeeld van een website met goede informatie is ReumaNederland.nl

Lotgenotencontact

Naast het contact met behandelaars vinden sommige patiënten het prettig met lotgenoten van gedachten te wisselen over de gevolgen van de ziekte of ideeën op te doen over alledaagse problemen waarmee men geconfronteerd wordt. Ook is er voor mensen met een reumatische aandoening veel professionele patiënteninformatie beschikbaar.

In de regio zijn verschillende reumapatiëntenverenigingen actief. Zij organiseren diverse activiteiten voor mensen met een reumatische aandoening; van informatieavonden tot creatieve-, ontspannende- en culturele activiteiten. Op de site van het ReumaNederland vindt u de verenigingen bij u in de buurt met de contactpersonen.

Vaak hebben reumapatiëntenverenigingen zelf ook een website en een periodieke gedrukte uitgave met nieuws en wetenswaardigheden.