Prof.dr. T.W.J. Huizinga

Hoofd afdeling Reumatologie

Vakgebied(en)

  • translationeel onderzoek binnen reumatoïde arthritis
  • klinisch onderzoek naar neuro-psychiatrische SLE

Introductie

Professor Tom Huizinga is hoofd van de afdeling reumatologie van het Leids Universitair Medisch Centrum. Na te zijn afgestudeerd aan medische faculteit van de Universiteit van Amsterdam in 1986, professor Huizinga begon aan zijn promotie ‘Neutrophil Fc-gamma receptors’ (cum laude). Daarna studeerde hij aan de Dartmouth Medical School, New Hampshire, USA, voordat hij naar Nederland terugkeerde om zijn opleiding tot reumatoloog te beginnen. Hierbij heeft hij 3 jaar gewerkt op de afdeling reumatologie van het Academisch Ziekenhuis Leiden. Professor Huizinga werd reumatoloog in 1997. 

In 1997 begon professor Huizinga als reumatoloog in het Leids Universitair Medisch Centrum, aanvankelijk ‘associate professor’ en in 2000 werd hij benoemd tot hoogleraar in de experimentele reumatologie aan het Leids Universitair Medisch Centrum. In 2006 werd professor Huizinga hoofd van de afdeling reumatologie van het Leids Universitair Medisch Centrum.

Professor Huizinga was  lid van de Annual Meeting Planning Committee van de American College of Rheumatology (2000 tot 2003), en de Annual Meeting Planning Committee van de EULAR (2004 tot 2007). In 2006 werd hij benoemd als lid van de Henry Kunkel Society, New York. In 2005/2006 was hij  lid van de Verkenningscommissie Multifactoriele Aandoeningen in het Genomics Tijdperk van de Koninklijke Nederlandse Academie van Wetenschappen.

Professor Huizinga won verscheidene prijzen in zijn academische carrière en publiceerde meer dan 400 artikelen in nationale en internationale literatuur. Hij is lid van de redactie van Plos Medicine, Annals of Rheumatic Diseases, Arthitis and Rheumatism, Current Rheumatology Reviews Genes and Immunity, International Journal of Advances in Rheumatology, Joint Bone Spine Revue du Rheumatism International Edition, Current Rheumatology Reviews en Clinical and Experimental Rheumatology.


Publicaties

Pubmed


Contactgegevens

Leids Universitair Medisch Centrum
Gebouw 1
Kamer C1-41

Albinusdreef 2
2333 ZA Leiden
Tel: (071 52)63423

Postzone C1-R
Postbus 9600
2300 RC Leiden