Dr. D. van der Woude

Reumatoloog, Hoofd Polikliniek

Vakgebied(en)

  • Translationeel onderzoek naar reumatoide artritis
  • Risicofactoren voor reumatoide artritis
  • Autoantistoffen bij reumatoide artritis

Introductie

Diane van der Woude studeerde geneeskunde aan de universiteit Heidelberg in Duitsland, waar zij in 2004 (summa cum laude) afstudeerde. Hierna heeft zij haar specialistenopleiding reumatologie gecombineerd met promotie-onderzoek. In 2012 promoveerde cum laude zij op het proefschrift “Anti-citrullinated protein antibodies (ACPA) in rheumatoid arthritis – linking genetic predisposition to clinical outcome.” Haar opleiding tot reumatoloog heeft zij in 2014 afgerond.


Zij is sindsdien als staflid en hoofd van de polikliniek verbonden aan de afdeling reumatologie van het LUMC. In deze functie is zij actief betrokken bij studenten-onderwijs, onder andere in het kader van de minor klinische immunologie en het co-schap reumatologie.  


Haar wetenschappelijk onderzoek concentreert zich op hoe reumatoïde artritis ontstaat. Zij richt zich daarbij met name op risicofactoren voor deze aandoening en de auto-antilichamen die hierbij voorkomen. Ter ondersteuning van haar onderzoeksactiviteiten heeft zij diverse beurzen ontvangen, waaronder een Veni-subsidie. Zij is actief in diverse nationale en internationale wetenschapsconsortia en begeleidt promovendi en studenten.


Contactgegevens

Leids Universitair Medisch Centrum
Gebouw 1
Kamer C1-51

Albinusdreef 2
2333 ZA Leiden
Tel: Tel: (071 52)63423

Postbus 9600
2300 RC Leiden