Kevin Keene

PhD Student

Vakgebied(en)

  • Neurology
  • Neuromuscular diseases
  • Myasthenia Gravis
  • MRI/MRS

Introductie

Begin september is Kevin Keene begonnen als PhD-student bij het Gorter centrum in samenwerking met de afdeling neurologie. Hij heeft geneeskunde en biomedische wetenschappen gestudeerd en heeft daarnaast veel interesse in techniek en ICT. In het LUMC gaat hij onderzoek doen naar de oogspieren bij patiënten met myasthenia gravis.

Myasthenia gravis is een auto-immuunziekte, waarbij de communicatie tussen de zenuwen en de spieren niet goed werkt. Hierdoor hebben patiënten met deze ziekte vermoeibare en zwakke spieren. Bij veel patiënten beginnen de problemen met de oogspieren, waardoor zij dubbel gaan zien en hangende oogleden krijgen. Een deel van de patiënten krijgen later ook last van zwakte in spieren van bijvoorbeeld de nek, het spreken, het slikken en de ledematen.

Kevin gaat met MRI kijken naar de eigenschappen van de oogspieren in patiënten met deze ziekte. In de spieren gaat hij kijken naar bijvoorbeeld vervetting en ontsteking van de spieren. Daarnaast doet hij onderzoek naar de elektrische activiteit van de oogspieren en gaat hij kijken naar klinische maten om het dubbelzien en de hangende oogleden objectief te meten.  Hierdoor kunnen we uiteindelijk het ziekteproces beter begrijpen, bijdragen aan een betere diagnosestelling en hopelijk ook het ziektebeloop beter voorspellen.


Contactgegevens

Leids Universitair Medisch Centrum
Gebouw 1
Kamer C2-223

Albinusdreef 2
2333 ZA Leiden

Postbus 9600
2300 RC Leiden

E-mail: k.r.keene@lumc.nl